Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Filosoful Mihai Șora a spus, marți la Parlamentul European, unde a primit oficial Premiul Cetățeanul European al Anului 2018, că a știut mereu ”partea generoasă şi genială a Europei va avea dreptate în faţa părţii animalice şi feroce” și că Europe inteligentă” va găsi mereu mijloacele de a merge în căutarea răspunsurilor”.

”Am văzut Europa destrămată, am văzut Europa mută în faţa barbariei, neputincioasă, obosită, eroică sau încovoiată. Am văzut Europa începând să danseze pe o muzică stranie: dictatori fanatici şi populişti bolnavi, dar am ştiut mereu, cu un fel de încredere serenă, de nezdruncinat, că partea generoasă şi genială a Europei va avea dreptate în faţa părţii animalice şi feroce, că Europa inteligentă - cea care din timpuri străvechi, din timpul bătrânului Socrate, caută de ce-ul lucrurilor. Această Europă va găsi mereu mijloacele de a merge în căutarea răspunsurilor", a transmis Şora, potrivit Agerpres.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.