Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Democraţia, libertatea, pacea, diversitatea şi respectul faţă de drepturile omului reprezintă valorile fundamentale ale construcţiei europene pe care trebuie să le apărăm cu toată energia, afirmă preşedintele Klaus Iohannis, marţi, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Naţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

"În mai puţin de trei luni, vom prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, mandat care va avea ca obiectiv inclusiv consolidarea valorilor europene şi contracararea antisemitismului, rasismului şi intoleranţei. Facem acest lucru conştienţi de urgenţa şi importanţa vremurilor pe care le trăim, în care populismul, şovinismul, extremismul şi iliberalismul reprezintă ameninţări primejdioase care pun în pericol securitatea şi pacea din Europa şi care pot fi combătute doar prin promovarea solidarităţii şi a coeziunii între statele membre. Democraţia, libertatea, pacea, diversitatea şi respectul faţă de drepturile omului reprezintă valorile fundamentale ale construcţiei europene pe care trebuie să le apărăm cu toată energia. Nouă, europenilor, istoria ne-a demonstrat din plin că abaterile de la aceste fundamente solide generează ură, violenţă şi moarte", spune şeful statului în mesaj.

El reaminteşte că Holocaustul reprezintă cea mai tragică pagină din istoria umanităţii.

Integral pe AgerpresComentarii

Ramses cel mare cu sistemul nervos excitat intre...si cercel redioactiv Eu sunt fara de om (faraon) , si religia mea e incalzitul la soare(ca si la pamant).Nu vad de ce n-as invoca istoria omenirii , in numele religilor pe care eu le-am inventat incepand cu nasterea divina(a avut taica-miu vana-rusinoasa stiintific vorbind).Eu nu stiu care glanda se propaga dar stiu in care se fixeaza izotopul radioactiv de iod.In rest toate sunt cum le spui si mai sun si niste ochi de copii trimisi in cutii de carton la Berlin si chiar si cereri eutanasie(litera greceasca teta sau boala tetanus).

11 octombrie 2018 6:34

Consiliul Mondialo-Intergalactic Evreiesc Va rog sa nu-i mai ponegriti pe co-jidovii nostri, ca nu voiau sa se lase operati (ca sa le dispuna aia tzâtzele pe nas, si sa le bage coaile în cur, n.n.), dar bulan-"gen"-daria e o chestiune care va priveste exclusiv pe Dvs. (si pe HOMO-copiii Dvs., n.n.), noi suntem doar cu propaganda si cu casa de marcat ... Cu respect, CM-IE

10 octombrie 2018 23:13

La "holocaust" schimbarile de sex erau gratuite, fiind finantate din banii ciorditi de stat dela cetateni si donate evreilor (progresisti, n.m.) doritori sa se "diversifice" la bulan-"gen", nu? Cu respect, Paulus

10 octombrie 2018 23:08

Reamintim cititorilor ca primele operatii de schimbare de sex (reusite, n.r.) dedicate "diversitatii Cu respect, "redactia"-poollii

10 octombrie 2018 22:33

Ramses cel mare inventatorul telefonului masic fix Ce inseamna "Holocaust"?;"Colo i-am ars".Cu ce crezi ca i-am ars?;Cu radiatii gama si alfa si mai putin X , ca era scump curentul!Iata domnule Ilie , pe numele dumitale de botez , unde erau cei trei ani de seceta ce te-au facut infirm de ambele picioare si ti-au dat o caruta cu pepeni sa-ti astamperi setea , ca Sfantul Prooroc.Cine crezi ca a avut ideea unui holocaust?Uite pe numele lui "Alo la telefon" in limba germana , si nu pentru transmisia de informatii ci pentru ca telefonul lui functiona cu radiatii gama si alfa.Toata lumea era de acord ca se aud gandurile si nu vor renunta la el , inclusiv lumea de astazi.In rest povestea pe care o stii dumneata este stratul de vopsea dat pe deasupra ca sa nu gasesti dumneata adevarata problema si sa pleci din nou la atac , lucru stiut si de cei de altadata , porniti la atac.Ti-as mai spune ca evreii , simbolistic vorbind , sunt spermatozoizii (referitor la circumcizie) care erau iradiati , deci defecti genetic :"o rasa , dar nu de oameni".Daca te intrebi unde e dumnezeirea , afla ca Eminescu a numit-o "Hyperion , creatorul universului" in traducere libera "radiatii ionizante", pe vremea cand nu se stia ce este fizica atomica.Daca crezi ca biserica este inutila sau prostia unor oameni antici , te anunt alternativa viabila si preventiva este declaratia la politie in fiecare zi si pentru toata lumea , de la "Vladica la opinca" , sau cum se mai spune "apara-ma Doamne de prieteni , ca de dusmani ma apar singur."

10 octombrie 2018 5:48

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Credința creștin-ortodoxă e valoarea fundamentală pe care trebuie s-o apărați. Nu există decât o singură libertate: libertatea în Hristos. Dacă nu trăiți în libertatea în Hristos, aveți decât impresia că sunteți liberi.

9 octombrie 2018 21:55

@v de la wc, alias Ionut Paduche bloshevic, stai in mahalaua ta. Vorbesti despre presedintele votat de 6,2 milioane de romani.

9 octombrie 2018 21:12

Ionut Despre ce ''diversitate'' vorbesti, mai ciolhannis?

9 octombrie 2018 18:18

bijbok Date-n pula mea cu jidanii si tiganii tai! Ti se pare ca au inteles ceva? Jidanii nu mai inseala si tiganii nu mai fura? Herr Johannes!

9 octombrie 2018 18:14

Frank Ce incruntat esti bre liberule, democratule si diversule... :):):) Ai ceva intre buci??? Sau ai vazut vreo stafie prin sala?????

9 octombrie 2018 13:09

Gregoir Exista o "urgenta a vremurilor", domnule Presedinte..... Una mare de tot.... A datului cu presupusul si aflatului in treba cu declaratii de kkt...... Ce tampit de consilier a scris asemenea ineptii????

9 octombrie 2018 13:05

Fritz Sandul fii mai explicit, cine-i vinovat de problemele sociale si politice din Romania? Presedintele Romaniei ca si a altor multe tari, are rolul reprezentativ. A avut Dragnea grija sa-i anuleze si ultimile puteri politice. Deci......egal cine va fi la Cotroceni, nu va reusi sa invinga sistemul ticalosit care, a pus stapanire pe Romania la toate nivelele.

9 octombrie 2018 13:02

Sandu Ne pare rau Dle Presedinte ,dar tot ceia ce combateti prin discurs ,aplicati in realitate in Romania,care nu a fost asa dezbinata in toata istoria

9 octombrie 2018 12:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.