Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Puţin peste 3,7 milioane de români au participat, până duminică seara, la ora 21:00, la referendumul pentru redefinirea familiei. Organizarea scrutinului, pe parcursul a două zile, a scos din buget peste 163 de milioane de lei şi a mobilizat zeci de mii de oameni, de la poliţişti şi jandarmi până la membri ai secţiilor de votare şi observatori ai organizaţiilor civice. Într-un singur judeţ, celebru pentru mănăstirile sale, a fost atins pragul necesar pentru validare. Au fost şi secţii de votare în care s-a înregistrat o prezenţă de 400%, dar şi unele în care nu a intrat, în două zile, absolut niciun alegător. Primele rezultate parțiale oficiale ale votului de la referendum vor fi anunțate de BEC luni, la ora 10:00.

ACTUALIZARE LUNI, 8 OCTOMBRIE, ORA 7:00. Oficial, votarea s-a încheiat luni, la ora 7:00, când s-au închis și secţiile de pe coasta de vest a Statelor Unite şi a Canadei. Diaspora a avut o reacţie suprinzătoare la acest referendum pentru redefinirea familiei. Prezenţa în străinătate era, duminică seară, mai mare decât cea înregistrată la alegerile parlamentare din urmă cu doi ani.

Integral pe Digi24Comentarii

Victor Gheorghe Pentru acest Referendum inutil esuat cand s-au aruncat pe fereastra 45 de milioane Euro trebuie sa plateasca cineva...Am fi chiar o natzie de prosti si mamaligari sa acceptam asa ceva...Cu 45 milioane de Euro se pute lua 45 000 de incubatoare noi pentru dotarea maternitatzilor din toate tzarile Europei de Est...Noua cred ca vre-o 2 000 ne-ar fi fost de ajuns si APARAM COPIII ROMANIEI cei nascutzi prematur sa nu mai avem dublu decedatzi decat media europeana...cu restul de bani dublam alocatzia pentru copil pe putzin 3 sau 4 ani la totzi copiii tzari si poate mai reduceam abandonul scolar...Aceasta mincinoasa si prostovana din fruntea Guvernului Madam Dancila trebuie sa-si prezinte demisia ca a girat aruncarea a 45 milioane Euro pe fereastra...Si acest inculpat condamnat Dragnea sa fie dat jos de la Conducerea Camerei Deputatzilor ca ne face de ras in Europa si-n lume...Fortzatzi-i s-o faca daca n-au onoare si demnitate !!!! ...Acum sa iasa lumea-n strada si Societatea Civila sa fie activata...Cum sa acceptam ca intr-o tzara saracita cu popor saracit sa se arunce aiurea 45 milioane Euro???...

8 octombrie 2018 12:46

Grigore Romanii au mai votat la un Referendum pentru reducerea numarului de parlamentari la 300 si nu s-a ales nimic. Deci inca odata 40 mil euro cheltuti pentru nimic.

8 octombrie 2018 9:15

Sandu Scopul a fost atins. Ramane cum s-a vrut in a doua jumatate a anului 2017. Vater-Hans si Mutter -Klaus

8 octombrie 2018 8:56

MOS ION ROATA Inca o data se confirma ca suntem o natie de o calitate indoielnica! Prezenta la vot este o obligatie civica, iar votul trebuie exercitat indiferent de rezultat. Credem ca este timpul ca in Romania sa fie adoptata o lege care sa impuna prezenta la vot! Absenteismul nejustificat sa fie sanctionat! Este aberant sa credem ca peste 84% dintre romani nu s-au prezentat la vot deoarece nu sunt de acord cu modificarea Constitutiei, sau, mai bine spus pentru ei familia este este formata altfel decat intre un barbat si o femeie! Sa credem ca peste 84% dintre romani NU cred si NU SUNT pentru familia traditionala! Pacat ca legislatia nu a prevazut si posibilitatea ca absenteismul la vot sa fie interpretat ca un raspuns negativ la acest referendum si nicidecum sa fie invalidat din aceasta cauza! Votul negativ si absenteismul trebuiau cumulate si procedat in consecinta! Nici macar numarul celor care au fost la baza initiativei civice nu a fost egalat de … prezenta la vot! Cu siguranta, de maine, cei ma guralivi vor fi … absentii! PACAT, PACAT DE SANGELE VARSAT!

8 octombrie 2018 8:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.