Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După eșecul răsunător de la referendum urmează o nouă perioadă cu mari emoţii pentru liderul PSD, Liviu Dragnea. Cel mai nou scenariu aruncat pe piață spune că faptele din dosarul penal al președintelui PSD s-ar putea prescrie până în decembrie 2018. Asta ar însemna că, dacă trage de timp la apelul judecat de completul de cinci judecători de la ÎCCJ, Dragnea poate scăpa de acuzații.

Avocatul Dan Chitic a fost primul care a lansat ipoteza. El interpretează o hotărâre din 26 aprilie 2018 a Curții Constituționale prin care a fost declarat neconstituțional un articol din Codul Penal, care vorbește despre prescripția special, precizează EVENIMENTUL ZILEI.

De altfel, liderul PSD Liviu Dragnea a cerut o amânare luni, la primul termen în apel în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare., anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Dragnea a solicitat timp pentru a-şi angaja un apărător, astfel că următorul termen a fost stabilit pentru 5 noiembrie.

Oricum, din 2015 încoace, pe soarta lui Dragnea s-au făcut cele mai multe pariuri, ba că ajunge la închisoare, ba că pierde partidul sau funcția de la Camera Deputaților. La fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executare.

La doar 12 zile de la condamnarea liderului PSD, parlamentarii coaliţiei PSD-ALDE din Comisia pentru Legile Justiţiei prin modificările aduse Codului Penal aproape că au dezincriminat infracţiunea de abuz în serviciu, amintește ADEVĂRUL. Astfel, în noua formă, apar condiţii mult mai restrictive, fapta de abuz fiind penală numai dacă este făcută cu scopul de a obţine „pentru sine, soţ, rudă, sau afin până la gradul al II lea inclusiv, un folos patrimonial”.

În contextul în care Dragnea este acuzat că a angajat fictiv două membre de partid, şi cum acestea nu îi sunt rude şi nici nu a obţinut un folos patrimonial, acuzaţia de abuz în serviciu ar urma să cadă. Dacă va fi adoptată în acestă formă şi intră în vigoare, Dragnea scapă de acuzaţia de instigare la abuz deoarece se va aplica legea mai favorabilă.

În afara problemelor personale, Liviu Dragnea are probleme și în partid, după eșecul referendumului pentru redefinirea familiei, constată COTIDIANUL. Puciștii din PSD au început să se reactiveze. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, vicepreședinte al PSD, l-a atacat duminică seara pe Liviu Dragnea, fără a-l nominaliza explicit. „Un lider este acela care reuseste sa convinga oamenii sa il urmeze in proiecte, in activitati si idei. Dar asta presupune ca liderul le reprezinta interesele, adica el cunoaste, intelege si isi asuma nevoile comunitatii in varful careia se pozitionează.

Nicio persoana care este rupta de realitatea comunitatii, care nu ii intelege problemele concrete si care nu are capacitatea de a prioritiza rezolvarea acestor probleme, in functie de ce este necesar si imediat, nu va putea fi cu adevarat un lider“, a scris Negoiță pe pagina sa de Facebook. Robert Negoiță a făcut parte, alături de Gabriela Firea, din tabăra care i-a cerut recent demisia liderului PSD.

Iar liderul PSD are probleme și cu aliații de la guvernare. Dezacordurile dintre PSD și ALDE au devenit tot mai numeroase și sunt profunde. ANTENA3 afirmă că există cinci teme sensibile pe marginea cărora liderii celor două partide nu se înţeleg iar ALDE nu pare dispus să negocieze: 1. Nominalizarea unui candidat unic la președinție încă din primul tur. 2. Legea offshore, cea mai mare miză financiară din întreaga istorie a României. 3. O ordonanță de urgență vizând amnistia și grațierea. 4. Legea fondului suveran de investiții. 5. Tema suspendării președintelui Klaus Iohannis.


Comentarii

Ramses cel mare faraonul din Luxor Am o trupa de la Hollywood care petrece deasupra mea.Ghici cine este alo la telefon din WWII?Ce sanse sunt ca sa fiu ascultat cu unde masice de dusmani?Oricat ar parea de ciudat se multiplexeaza si sunt greu de demodulat, ca televiziunea digitala.Iata de asta scriu carti in puscarie care par plagiate.Ca sa nu desconspir toata organizatia vorbesc cu unde masice numai cu oamenii mei de afara.

9 octombrie 2018 2:49

Liviu Satan Dracnea Voi scrie o carte. Voi fi sef de camera si la puscarie. Voi continua sa fut in cur poporul roman.

8 octombrie 2018 12:56

3 ani jumate La mai mare!

8 octombrie 2018 10:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.