Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un jurnalist de la publicaţia The Telegraph a pornit pe urmele lui Dracula, vizitând în drumul său Bucureştiul, Braşovul, Sighişoara, Sibiul, Sibielul şi Bucovina, concluziile fiind favorabile pentru ţara noastră.

Sir John Ure, fost ambasador al Marii Britanii în diferite ţări şi autor de cărţi de călătorie şi istorie, a petrecut o săptămână în România şi scrie că deşi regiunile pe care le-a vizitat fac parte din aceeaşi ţară, din punct de vedere geografic, a avut senzaţia că există de fapt trei lumi istorice şi emoţionale.

Astfel, Castelul Bran, dar şi alte castele înălţate pe dealuri, cu turnuri, temniţe şi camere de tortură ţin de o lume a fanteziei gotice, unde Wagner, dar şi Ludwig al II-lea, regele nebun al Bavariei de la jumătatea secolului al 19-lea, "s-ar fi simţit ca acasă".

Cea de-a doua lume este relevată în satele săseşti, unde căruţele circulă alene pe uliţele străjuite de case de lemn cu porţi înalte, căpiţe mici de fân se înşiruie pe câmpurile unde lucrează bătrâni cu chipuri zâmbitoare şi femei îmbrăcate festiv, iar pe fiecare stâlp de telegraf pare să îşi fi făcut cuib câte un cocor. Este lumea îndrăgită de prinţul Charles, o lume desprinsă din "Sunetul muzicii", se mai spune în materialul din The Telegraph.

A treia lume este "fantoma" României lui Nicolae Ceauşescu.
Integral pe AdevărulComentarii

TARANUL ROMAN Tipul habar nu are cum a fost si cum este Romania si in ce sens a evoluat(involuat)IN PERIOADA DUPA 1989,ce a fost Ceausescu si ce sunt ucenicii lui de dupa 1989,subordonati,mafiei mondiale si incercand sa PUNA PANA LA ULTIMUL ROMAN SUB OBLADUIREA ACESTEEA.Vai de noi cu ei sicu voi.Sa ne avute divinitatile.

21 decembrie 2011 20:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.