Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nouă ani a fost europarlamentar submediocrul prim-ministru cu care ne-a procopsit Liviu Dragnea după ce ni l-a oferit pe un alt politruc la fel de inteligent ca și Dăncilă, adică Mihai Tudose. În nouă ani Dăncilă nu a fost în stare să învețe o limbă străină, deși în CV și-a trecut că vorbește limbile franceză și engleză.

Viorica Dăncilă a participat la întâlniri cu Frans Timmermans unde a avut nevoie de translator din limba engleză iar la întâlnirea cu Antonio Tajani a avut nevoie de translator din limba franceză. Acestea cu toate că, potrivit CV-ului postat pe site-ul Guvernului, Dăncilă vorbeşte limba engleză bine, iar limba franceză foarte bine, constată ADEVĂRUL.

De la 1 ianuarie 2019, Viorica Dăncilă va exercita pentru România funcția de președinte al Consiliului Uniunii Europene dar, din păcate, nu va putea lega două vorbe cu liderii europeni fără un translator. Așa cum explica, citat de CURENTUL, Siegfried Mureșan: „în zilele noastre interpreții se mai folosesc doar la întâlniri cu politicieni din China, Vietnam sau Iran, dar nu se mai folosesc la întâlnirile între europeni. Cu o singură excepție. Președintele Parlamentului European vorbește fluent italiană, spaniolă, engleză și franceză. Toate acestea nu i-au fost suficiente pentru a se înțelege cu Viorica Dăncilă”, a comentat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Cu toate acestea, premierul Viorica Dăncilă a fost primită ca o „eroină“ și aplaudată în picioare în sedinţa de guvern, pentru prestaţia de la Strasbourg. La începutul ședinței, Dăncilă a făcut referire la acest discurs, anunță COTIDIANUL. „Am transmis un mesaj foarte clar pe care îl reiau. România își menține parcursul european și respectă statul de drept. România a fost și rămâne pro-europeană și nimeni nu poate schimba acest parcurs”, a afirmat Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de joi a Executivului.

ROMÂNIA LIBERĂ amintește că premierul Viorica Dăncilă a anunțat că nu a venit în plenul PE pentru a da raportul. „Nu am venit să dau socoteală, am venit pentru că vă preţuiesc şi vă respect. Cer acelaşi respect pentru poporul român”, a afirmat Viorica Dăncilă.

În cadrul dezbaterilor, un europarlamentar PPE, Esteban Gonzales Pons,  a spus, că poporul român este decent şi curajos, pentru că a luptat mereu pentru democraţie, întrebând-o retoric pe premierul Viorica Dăncilă de ce nu îşi ascultă poporul şi de ce îi ignoră pe români, anunță GÂNDUL. „Ce interese ascunse colcăie în spatele Guvernului dumneavoastră?”, a spus europarlamentarul.

De asemenea, europarlamentarul Ska Keller (Verts/ALE) a subliniat aceeaşi idee: românii au luptat pentru democraţie şi au reuşit să dea jos o dictatură după zeci de ani, însă acum Guvernul României permite oamenilor condamnaţi să fure bani, legalizând, practic, corupţia.. ”Pot să vă dau un sfat: nu mergeţi pe calea proastă urmând exemplul Ungariei şi Poloniei”, a spus Guy Verhofstadt (ALDE).

Nimeni n-a spus o vorbă de rău despre români și România în dezbaterea din Parlamentul European de săptămâna aceasta, iar în aceste condiții, discursul Vioricăi Dăncilă pare desprins din Caragiale. Premierul a îmbinat grotescul cu absurdul, a declarat, la DIGI24, Cristian Tudor Popescu. „Vine doamna Dăncilă și spune că i-a apărat pe români. A fost acolo și i-a apărat pe români. Dar cine i-a atacat, domnule? Cine i-a atacat pe români acolo, cine a zis ceva de rău de români, de poporul român sau de România? Toate criticile, toate cuvintele mai dure au fost îndreptate către reprezentanții din Parlament, în frunte cu Dăncilă, ai României, nu împotriva poporului român“.

A susţine un discurs atât de dur în faţa Parlamentului European înseamnă a nu înţelege deloc menirea acestei instituţii şi, în general, a nu înţelege deloc ce înseamnă Uniunea Europeană, constată ADEVĂRUL. Deşi europarlamentar de mulţi ani, Viorica Dăncilă habar nu are că Uniunea Europeană desfăşoară acţiuni de sprjinire, de coordonare, de completare a acţiunilor statelor membre (a se vedea art. 6 din Tratatul privind funcţionarea UE), după cum Parlamentul European îndeplineşte o funcţie legislativă şi bugetară - împreună cu Consiliul, desigur (vezi art. 14 din Tratatul privind Uniunea Europeană).

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Sunteți mulțumit/ă de prestația premierului Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului European? Da, pentru că a spus ce crede România despre UE, sau Nu, pentru că România va suporta consecințele?


Comentarii

Dragnea fute-n cur statul roman. El nu construieste, el fute-n cur Paduchiosul v, cand injura scria cu alte nume. Unde vedeti "EURO-pula" trebuie sa-l vedeti pe v, postacul analfabet si imbecil al psd.

7 octombrie 2018 17:36

Miron Mitrea Nici postacii nu mai sunt ce erau... Pe vremea mea PSD platea studenti, care se puteau ezprima ortografic. Acum, Dracnea plateste orfani agramati homosexuali paduchiosi ca aceste infect v.

7 octombrie 2018 10:21

v Doina, tu vezi-ti acum de treaba ta (care consta în primul rând în EURO-felatzie) si nu uita de cursurile de perfectionare (training, coaching, bilding, fucking, etc.) menite sa implementeze si la noi standardele & "normele" "europene" în materie!

7 octombrie 2018 8:50

Doina Uite, daca ar da "dumnezeu" sa iasa Pizdos si cu USR-u', atunci chiar putem instaura EURO-"paradisu" pe pamânt! Cu scoli (de "educatie"-sexuala), cu "clinici" (de avort) ultramoderne, în care copiii (asasinati) ar putea fi prelucrati / industrializati la cele mai înalte standarde, produsele astfel obtinute putând fi vândute apoi la preturi atractive, cu "spitale" (de psihiatrie) în care progeniturile Dvs. sa fie consiliate cum sa se auto-mutileze sexual si sa se îndoape cu hormoni si cu inhibitori imunitari, cu cote "obligatorii" de "refugiati", cu autostrazi moderne, pe care sa se dea 5% din populatia & din popizdatia "tarii" (EURO-bantustanului) cu scaune electrice "ecologice", cu "toleranta" impusa cu forta de finantator, cu transformarea oricaror oponenti în "fascisti" - adica practic cu tot tacâmul ideologic al neo-marxismului & maoismului "european" contemporan.

7 octombrie 2018 8:41

v Doina, ne bazam pe Dragnea. El are pula mare si va fute-n cur UE!

6 octombrie 2018 16:53

Doina Dumnezeule, nu imi vine sa cred! Domnilor si doamnelor cum puteti scrie si inca convinsi fiind ca aceasta analfabeta, caci asta este, a avut dreptate in tot ce a citit in Parlamentul European. Chiar nu vedeti ca imping minciuna pana in panzele albe cu toate realizarile lor care nu exista si cu hotiile lor. Sunr corupti pana in maduva oaselor, golani si tradatori de tara. Ei sunt tradatorii vierosi, hoti dovediti si nepedepsiti pentru ca sunt unii ca voi care nu inteleg de ce ii aparati atat. Chiar nu vedeti ca ne-au pus streangul de gat, ca ne-au gazat si batut cat au putut. Eu nu am putut fi la mitingul din 10 august pentru ca sunt bolnava dar am vazut cu ochii mei la televizor cat au putut gaza si bate, am vazut oameni tarati pe caldaram degeaba, doar pentru ca ei pot, oameni alergati pe strazi chiar departe de Piata Victoriei, in miez de noapte. Cum puteti spune ca au dreptate. Chiar nu vedeti ce viata va pregateste acest guvern corupt pana in adancul sufletului? Oameni buni treziti-va odata pana ca o sa fie chiar prea tarziu si o sa ne plangem in pumni toti.

6 octombrie 2018 14:48

Mircea Draghici ADEVARUL este însa ca ... sug EURO-poolla pâna la cotor, umblu "în chilotzi la metrou", trag "microdoze pe UERO-rât, sunt filo-bulan-"gen"-darist-ORL-ist, vând HOMO-copil la pedofil & #REZIST!

6 octombrie 2018 13:35

Mircea Draghici Minciunile au fost: 1) Ca au fost ascultatzi 6 milioane de romani de SRI...si de fapt au fost date vreo 24 000 de mandate de ascultari din 2005 pana in 2015 2) Ca Guvernul apara Statul de Drept...si cu o zi inainte tocmai Madam Dancila a sesizat Curtea Constitutzionala sa gaseasca o portitza sa-i schimbe Completul de Judecata la recurs ca nu-i convine lui Dragnea cei 5 judecatori...Ca in Bantustan...asa s-o fi intamplanda acolo....cand Sultanului nu-i place ceva, da lege si schimba in favoarea lui totul... 3) ca legile justitziei nu favorizeaza infractorii...cand doar asta s-a urmarit sa se puna botnitza procurorilor si judecatorilor, sa-i slabeasca scotzandu-i la pensie si numai dupa 20 de ani de activitate deci pe la 45 de ani cu Pensii Speciale suportate de prostimea tzarii...ca ei politicienii sa n-aiba nici o jena de a fura si lua spagi.... 4) alta minciuna sfruntata este ca Presedintele Tzarii a demis-o pe Kovesi cand Dragnea se batea cu caramida in piept ca cu cateva zile in urma "Ponta a numit-o si el a destituit-o.... 5) ca PSD-ul nu se va implica in campania electorala pentru Referendum ce iar e o minciuna sfruntata ordinara....Aceasta Cocoana dupa ce-i tuta si proasta mai este si mincinoasa si ticaloasa...

6 octombrie 2018 10:50

ADEVARAT VA SPUN VOUA! 20:18 vei arde in iad. Iei apararea unui om putred de corupt, satanistule.

6 octombrie 2018 8:33

ADEVARAT VA SPUN VOUA! DraCnea va fi condamnat penal. E disperare mare sa dea ordonanta pana pe 9 oct. Acelasi complet de judecata l-a achitat pe Tariceanu. Deci nu poate fi acuzat ca e un proces politic. Pe retardati ii recunosti dupa majuscule. DraCnea= Satan, tatal minciunii.

6 octombrie 2018 8:31

Ziare.Poolla.ue Este vorba despre "lumea"-poollii (ea e pro-fund "şocată la Bruxelles", n.red.) fiind compusa din "populatie", popizdatie si din "persoane". Iar starea de EURO-şock & de EURO-groaza e atât de profunda, încât pâna si group-ul infractional auto-intitulat "Oamenii de Stiinta Avertizeaza" a uitat sa mai bata câmpii cu "Încalzirea Globala"! Cu respect, "redactia"-poollii

5 octombrie 2018 22:54

Adevarat va spun voua, vai de voi fariseilor! PPNL-isti=USR-isti=PDL-isti ...o sa muriti in chinurile iadului !!!!

5 octombrie 2018 20:18

pedelistul ...liberal FLORINE , E VORBA DE....BUBA TA DE LA...CAP ?

5 octombrie 2018 18:38

Sicterescu CA...CARE MINCIUNI BAIH....ZIARISTI ? C-A ZIS NUMA` SI NUMA` ADEVARURI ! AAAAAA...CA VASUPARA PE AIA ...CATIVA, ASTA-I ALTA....KALIMERA ! ASA CA...ALUPIGUS LA SUGACI ....&.CO . SICTIR !

5 octombrie 2018 18:04

v Soros a fost ogiter nazist in tinerete. Ca si Ghiolbanis, alt nazist hetrosexual notoriu!

5 octombrie 2018 16:21

Adrian, alias v, fan fanatic al d-lui Dragnea Soros a cumparat tot parlamentul european. Toate grupurile parlamentare, onclusic cel socialist, sunt impotriva PSDragnea. Soros este nazist. Ca si Johannis.

5 octombrie 2018 16:19

Brian Swarran "vorbește limbile franceză și engleză" Este expresiva!

5 octombrie 2018 16:03

Sandu Cred ca unii au pierdut totol mintea. Ce minciuni a spus D.na PRIM MINISTRU ? Nu cumva proasta OPOZITIE a MINTIT tot timpul ?Oare nu opozitia a facut ROMANIA de ocara cu minciunile sfruntate debitate in orice ocazie?Concluzia Romanilor este: Opozitia este o gasca de retardati.

5 octombrie 2018 14:39

iulian Intrebarea e care minte mai abitir. Propaganda unora sau a altora. Tare mi-e teama ca in curand o sa va inecati toti in minciuni.

5 octombrie 2018 12:01

Adrian Am ascultat si eu discursul Vioricai. Care au fost minciunile? Pentru prima oara, un inalt oficial roman a spus niste adevaruri usturatoare. Pentru altii!

5 octombrie 2018 11:58

V-a dat-o prin gura Viorica, bey acestia! MUE!

5 octombrie 2018 11:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.