Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nouă ani a fost europarlamentar submediocrul prim-ministru cu care ne-a procopsit Liviu Dragnea după ce ni l-a oferit pe un alt politruc la fel de inteligent ca și Dăncilă, adică Mihai Tudose. În nouă ani Dăncilă nu a fost în stare să învețe o limbă străină, deși în CV și-a trecut că vorbește limbile franceză și engleză.

Viorica Dăncilă a participat la întâlniri cu Frans Timmermans unde a avut nevoie de translator din limba engleză iar la întâlnirea cu Antonio Tajani a avut nevoie de translator din limba franceză. Acestea cu toate că, potrivit CV-ului postat pe site-ul Guvernului, Dăncilă vorbeşte limba engleză bine, iar limba franceză foarte bine, constată ADEVĂRUL.

De la 1 ianuarie 2019, Viorica Dăncilă va exercita pentru România funcția de președinte al Consiliului Uniunii Europene dar, din păcate, nu va putea lega două vorbe cu liderii europeni fără un translator. Așa cum explica, citat de CURENTUL, Siegfried Mureșan: „în zilele noastre interpreții se mai folosesc doar la întâlniri cu politicieni din China, Vietnam sau Iran, dar nu se mai folosesc la întâlnirile între europeni. Cu o singură excepție. Președintele Parlamentului European vorbește fluent italiană, spaniolă, engleză și franceză. Toate acestea nu i-au fost suficiente pentru a se înțelege cu Viorica Dăncilă”, a comentat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Cu toate acestea, premierul Viorica Dăncilă a fost primită ca o „eroină“ și aplaudată în picioare în sedinţa de guvern, pentru prestaţia de la Strasbourg. La începutul ședinței, Dăncilă a făcut referire la acest discurs, anunță COTIDIANUL. „Am transmis un mesaj foarte clar pe care îl reiau. România își menține parcursul european și respectă statul de drept. România a fost și rămâne pro-europeană și nimeni nu poate schimba acest parcurs”, a afirmat Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de joi a Executivului.

ROMÂNIA LIBERĂ amintește că premierul Viorica Dăncilă a anunțat că nu a venit în plenul PE pentru a da raportul. „Nu am venit să dau socoteală, am venit pentru că vă preţuiesc şi vă respect. Cer acelaşi respect pentru poporul român”, a afirmat Viorica Dăncilă.

În cadrul dezbaterilor, un europarlamentar PPE, Esteban Gonzales Pons,  a spus, că poporul român este decent şi curajos, pentru că a luptat mereu pentru democraţie, întrebând-o retoric pe premierul Viorica Dăncilă de ce nu îşi ascultă poporul şi de ce îi ignoră pe români, anunță GÂNDUL. „Ce interese ascunse colcăie în spatele Guvernului dumneavoastră?”, a spus europarlamentarul.

De asemenea, europarlamentarul Ska Keller (Verts/ALE) a subliniat aceeaşi idee: românii au luptat pentru democraţie şi au reuşit să dea jos o dictatură după zeci de ani, însă acum Guvernul României permite oamenilor condamnaţi să fure bani, legalizând, practic, corupţia.. ”Pot să vă dau un sfat: nu mergeţi pe calea proastă urmând exemplul Ungariei şi Poloniei”, a spus Guy Verhofstadt (ALDE).

Nimeni n-a spus o vorbă de rău despre români și România în dezbaterea din Parlamentul European de săptămâna aceasta, iar în aceste condiții, discursul Vioricăi Dăncilă pare desprins din Caragiale. Premierul a îmbinat grotescul cu absurdul, a declarat, la DIGI24, Cristian Tudor Popescu. „Vine doamna Dăncilă și spune că i-a apărat pe români. A fost acolo și i-a apărat pe români. Dar cine i-a atacat, domnule? Cine i-a atacat pe români acolo, cine a zis ceva de rău de români, de poporul român sau de România? Toate criticile, toate cuvintele mai dure au fost îndreptate către reprezentanții din Parlament, în frunte cu Dăncilă, ai României, nu împotriva poporului român“.

A susţine un discurs atât de dur în faţa Parlamentului European înseamnă a nu înţelege deloc menirea acestei instituţii şi, în general, a nu înţelege deloc ce înseamnă Uniunea Europeană, constată ADEVĂRUL. Deşi europarlamentar de mulţi ani, Viorica Dăncilă habar nu are că Uniunea Europeană desfăşoară acţiuni de sprjinire, de coordonare, de completare a acţiunilor statelor membre (a se vedea art. 6 din Tratatul privind funcţionarea UE), după cum Parlamentul European îndeplineşte o funcţie legislativă şi bugetară - împreună cu Consiliul, desigur (vezi art. 14 din Tratatul privind Uniunea Europeană).

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Sunteți mulțumit/ă de prestația premierului Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului European? Da, pentru că a spus ce crede România despre UE, sau Nu, pentru că România va suporta consecințele?