Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Folosind telescopul spaţial al NASA şi ESA şi date mai vechi ale telescopului spaţial Kepler, doi astronomi au găsit primele dovezi clare ale existenţei unei luni în afara Sistemului Solar. Datele indică o exolună de dimensiunea lui Neptun care orbitează o gigantică de dimensiunea lui Jupiter, într-un sistem aflat la 8.000 de ani lumină de Pământ.

Primele indicii au apărut în 2017, când Kepler a analizat planeta Kepler-1625b. Acum, doi savanţi de la Columbia University din New York (SUA) au folosit Hubble pentru a studia steaua Kepler-1625 şi exoplaneta sa, aflate la 8.000 de ani lumină distanţă, scrie www.spacetelescope.org.

Integral pe DescoperaComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul "......și poate face ca astronomii să revizuiască unele teorii cu privire la formarea Lunilor". Total greșit. O planetă nu e formată, o nebuloasă nu e formată, un quasar nu e format, o furtună nu e formată, un vîrtej de vînt nu e format și nici Lunile planetelor nu sunt formate. Totul e creat prin Puterea Duhului Sfânt care purcede din Dumnezeu-Tatăl și Dumnezeu-Fiul.

4 octombrie 2018 15:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.