Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că educaţia românească se află într-un moment de cumpănă şi pentru a îl depăşi sunt esenţiale debirocratizarea, existenţa unui personal calificat şi o adaptare a curriculei şcolare.

"Mă bucur să mă aflu alături de dvs în acest moment special şi vă urez să aveţi în continuare mulţi ani de performanţă academică veritabilă. Acest cadru este cu siguranţă unul propice de a discuta despre viitorul educaţiei româneşti. Sunte prezenţi aici mulţi care au şi vor avea responsabilitatea organizării a întregului învâţământ de acum şi din deceniile viitoare şi chiar dacă am început cu provizorat atât la Ministerul Educaţiei, cât şi la Ministerul Cercetării, sunt convins că vă doriţi coerenţă şi viziunea în perioada următoare. Educaţia românească se află într-un moment de cumpănă. Univesităţile sunt din ce în ce mai expuse globarizării şi astfel sunt obligate să devină tot mai competitive. Sunt esenţiale debirocratizarea, existenţa unui personal calificat şi adaptarea curriculară", a afirmat Klaus Iohannis, În discursul susţinut joi la întâlnire cu membrii Biroului Permanent al Consiliului Naţional al Rectorilor, de la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Integral pe MediafaxComentarii

@v, zis si cacat Mai v, mama ta a consumat droguri dure cand te-a avut in pantece. Johannis a fost ales primar candidand din partea unui partid foarte mic. Viorica Paduchi-Latzi Dancila n-a fost aleaaa primar la Videle, desi candida din partea PSD si era sustinuta cu indarjire de amantul ei- Liviu Satan Dracnea, pe atunci presedinte al CJ Teleorman. Puterea o are guvernul, parlamentul. Ce poate face un profesor ? Macar Johannis vorbeste gramatical. Johannis a dus tricolorul in secuime. Dracnea a scos limba romana din scolile de stat in secuime, pisha-m-as pe fata ta de handicapat.

5 octombrie 2018 8:30

v Ghiolbanis iar a spus ca la "Scinteia". El uita ca este pe post de presedinte de mai mult timp, ca a fost "primare", inspecor scolar, profesor. Sa ne spuna ce a facut el pt invatamintul Romanesc in toti acesti ani?

4 octombrie 2018 23:14

UP DATE: "Si mai ales "educatia" sexuala a minorilor se afla în cumpana!" - a mai adaugat "presedintele". "Daca EURO-bulangii LGBT-ORL nu au acces la POPO-copiii Dvs., atinci nici noi nu vom mai "accesa" cine stie ce "fonduri" ne-rambursabile!" a precizat dl. Klaus Werner I., cu privire la principiile si "valorile" communitare, dupa care se ghideaza (...) .. Cu respect, Mihai Draghici-Pulifrici

4 octombrie 2018 22:53

@Nicolae Ciobanu In anii 1990-2000, cand personalul calificat a ramas "pe strazi", adica someri, nu te-a mancat in cur de grija lor. Din pacate, n-au ajuns acolo unde spui. Au ajuns, multi specialisti cu inalta calificare, sa culeaga capsuni prin Spania sau rosii in Italia, pentru ca in domenii speciale poti lucra numai daca stii limba.

4 octombrie 2018 16:36

@v&v$bou V alias Victor este un analfabet. El nu stie ceea ce stie un elev de clasa a II-a, ca atunci cand SAU se poate inlocui cu ORI se scrie impreuna. HUOOOO! Analfabetule!

4 octombrie 2018 16:31

Profesor Invatamantul romanesc actual este un kakat mare fata de ce era in "iepoca comunista". Atunci era bazat pe competitie, adica functiona dupa principiile capitaliste. Acum este bazat pe principii comuniste: "acumularea cantitativa duce la saltul calitativ" ( S-a dovedit a fi un principiu fals). Copiii dotati, care pot sa-si rezolve financiar studiile, pleaca in tarile capitaiiste dezvoltate. Numarul de 400 000 de studenti e prea mare. In perioada comunista erau numai 150 000 de studenti. Si aia erau selectati din 1 milion si jumatate de elevi. ( unul din zece era student). Daca s-ar respecta proportiile acum ar trebui sa fie maxim 80 000-100 000 de studenti de calitate. Din pacate jumatate din acestia ( 80 mii) sunt in strainatate, iar cei care ar trebui sa faca scoli tehnice sau post liceale de nivel subingineri au ramas in tara. Trist, domnule presedinte! Nicio tara nu trece prin asa criza. Noi ne ocupam de Legile justitiei si dam legi prin care HOTIA sa fie o norma morala, iar studiul sa fie o bascalie.

4 octombrie 2018 16:28

Goje Ohh, "V" dupa cum te exprimi, nu prea le ai cu educatia, te depaseste. Te stim deja, tu stai cu nasul in fundul lui Johannis si efectul se vede.

4 octombrie 2018 16:27

v Ghiolbanis, un heterosexual notoriu! Huooo!

4 octombrie 2018 15:53

Sandu Aveti perfecta dreptate D.le Presedinte.Au inceput manifestari de nesupunere si lipsa de respect la toate categoriile de invatamant. Rog sa va amintiti"NU MA INTERESEAZA LEGILE EU AM PRINCIPII" Deci tinerii nu mai doresc sa invete FIINDCA AU PRINCIPII.

4 octombrie 2018 15:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.