Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

M-am săturat de tot ce văd pe scena publică românească, m-am săturat de derbedei, de proşti şi de ţoape, mi-am pierdut buna-dispoziţie, cheful de lucru şi bucuria de viaţă. Încerc să recuperez o porţie rezonabilă de umor, dar nu prea găsesc „medicaţia“ necesară. Mă mai tratez, uneori, cu I.L. Caragiale, dar veselia lui e şi ea amară.

Tot căutînd în jur, am regăsit nişte fragmente din culegerile de „aforisme“ ale copiilor, îngrijite de un om de mare ispravă, mare profesor şi artist inspirat, un creator despre care, cum se întîmplă de obicei la noi, nu prea se mai vorbeşte: Dorel Zaica. Cu ani în urmă, domnia-sa a avut ideea să pună fragezilor săi elevi întrebări „provocatoare“, notînd, apoi, răspunsurile cele mai spectaculoase. Ca să ne mai binedispunem (dar tot în spaţiul tristeţii…), reiau, deci, unele pasaje, cum am mai făcut-o şi în 2013, şi în 2015. Precizez că e vorba de copii de dinainte de 1989, „produse“ ale educaţiei socialiste, despre care astăzi îşi amintesc tot mai puţini.

Integral pe AdevărulComentarii

OooF! Bătrâne, mai lasă-ne și matale în durerea noastră cu gogoșile astea! Mai bine fă un pic de documentare și spune-ne și nouă care a fost, sau este, cel mai mare geniu al umanității? Albert Einstein sau Nicola Tesla? În afară de mata, desigur!

4 octombrie 2018 14:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.