Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Misiunea căutătorului de planete Kepler s-ar putea încheia la sfârşitul acestei luni, conform unui anunţ NASA publicat la sfârşitul lunii septembrie.

Conform NASA, unul dintre instrumentele telescopului nu mai poate înregistra cu precizie imagini cu spaţiul. De asemenea, telescopul începe să rămână fără combustibil, scrie FoxNews.

Echipa din spatele misiunii Kepler a dezactivat temporar instrumentul ce va fi reactivat pe 10 octombrie, când va trimite noi date către Pământ. În acest moment, NASA nu poate afirma cu siguranţă dacă procesul va putea fi finalizat.

Telescopul a început să rămână fără combustibil în urmă cu şase luni, iar specialiştii nu pot determina momentul în care rezervorul lui Kepler va fi gol. Lipsa de stabilitate a instrumentului nu este prima problemă a telescopului. În 2013, două dintre cele patru roţi ce menţineau telescopul fixat către o anumită regiune s-au rupt. NASA a mai oferit o şansă instrumentului prin intermediul misiunii K2 ce observă o anumită regiune timp de câteva luni după care se mută către una nouă.

Integral pe DescoperaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.