Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a trezit într-o poziție nemaiîntâlnită și a fost pus în situația de a recunoaște că a rămas fără majoritate în Parlament. Din cauza neînțelegerilor din coaliția de guvernare, ALDE s-a opus amendamentelor PSD la legea offshore, iar social-democrații au apelat la UDMR. Dar și liderii UDMR i-au tratat cu refuz.

Legea off-shore a fost respinsă miercuri la Camera Deputaților după ce ALDE și UDMR s-au opus adoptării. După eșecul din Cameră, președintele PSD Liviu Dragnea a recunoscut că nu a avut majoritate. Camera Deputaților a votat, în plenul de miercuri, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabilește criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

Modificările de ultimă oră ale PSD la proiectului de lege, care vizează în principal impozitarea veniturilor suplimentare din tranzacţiile cu energie şi stabilitatea taxelor, au stârnit nemulţumirea companiilor energetice şi dispute aprinse în mediul politic, constată GÂNDUL. Miza, susţine preşedintele Comisiei de Industrii Iulian Iancu, ar fi suma de 13,5 miliarde de dolari, pe care investitorii ar trebui s-o plătească suplimentar statului român, faţă de versiunile mai vechi ale legii.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu prea a înţeles de ce nu s-a întrunit majoritatea pentru ca legea offshore să fie votată în plenul forului legislativ, adăugând că PSD îşi va susţine în continuare poziţia de până acum din comisiile de specialitate, anunță JURNALUL NAȚIONAL.

„Sincer nu prea (am înţeles de ce nu s-a întrunit majoritatea pentru adoptarea proiectului - n.r.), dar asta nu înseamnă că poate nu sunt motivele foarte bune. Nu am de unde să ştiu (care sunt motivele pentru care alte partide nu au fost de acord cu acest proiect - n.r.), de asta şi eu sunt curios să vedem care sunt argumentele ce vor fi prezentate public şi susţinute săptămâna viitoare", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă a înţeles care au fost motivele pentru care nu s-a întrunit majoritatea pentru proiectul legii offshore.

„Am înțeles că (cei de la ALDE – n. red.) n-au avut acces la informații. Azi ne-am trezit în fața unei aritmetici simple. Va fi o săptămână sau două de dezbateri transmise în direct. Să se discute cu cifrele pe masă pentru ca fiecare argument pro sau contra să fie înțeles de români, ce avantaje sau ce dezavantaje produce un amendament sau altul. Poate s-a greșit în comisie, poate n-a fost o comunicare foarte bună. O să vedem care va fi dorința fiecărui partid”, a susținut Dragnea, citat de G4MEDIA.

Decizia lui Tăriceanu de a bloca adoptarea legii gazelor din Marea Neagră în noua formă dorită de Dragnea înseamnă mai mult decât interese de afaceri divergente, susține CAPITAL. Obiectivele liderilor PSD şi ALDE sunt din ce în ce mai greu de împăcat, iar alianţa lor scârţâie din toate încheieturile.

De ce este nemulţumit Tăriceanu? În primul rând, de insistenţa cu care Dragnea urmăreşte să-i remanieze cei doi miniştri cheie pe care îi are în Guvern: Tudorel Toader şi Teodor Meleşcanu. Ambii, încurajaţi de Tăriceanu, au refuzat să îndeplinească până la capăt comenzile şefului PSD.

Dar, afirmă DIGI24, remanierea celor mai importanţi miniştri ALDE nu este cauza răcirii relaţiei dintre Dragnea şi Tăriceanu, ci mai degrabă efectul. Cauza o reprezintă planurile de viitor ale celor doi. Ambii se visează preşedinţi. Chiar dacă un asemenea gând pare de-a dreptul ridicol în cazul lui Dragnea – 4%, el nu pare deloc descurajat de cifrele minuscule cu care este creditat chiar şi în sondajele făcute de Pieleanu şi Palada.

Tentativa eşuată a PSD-ului de a trece prin Parlament o lege drămuită de Liviu Dragnea şi care pare că s-a discutat numai într-un cerc restrâns arată, pentru prima dată, crăpătura adâncă din interiorul Coaliţiei, prin care, susține ADEVĂRUL, se revarsă interesele economice care au fermentat până acum în jurul acestui act normativ.

Legea Offshore şi-a dovedit potenţialul inflamabil pentru coaliţia PSD-ALDE iar UDMR a ajuns la masa negocierilor făcând ceea ce ştie mai bine: înclinând balanţa la momentul oportun. UDMR s-a întruchipat în vocea raţiunii şi a îmbrăcat haina singurului partid interesat ca producţia gazelor din Marea Neagră să se concretizeze şi care, în ecuaţia puterii, încurcă rău PSD-ul.Comentarii

v In poza aveti 3 mari patrioti cu pula mare. Oricate spume ati face, ei vor conduce Romania 10000 de ani!

4 octombrie 2018 15:20

Ion Ionescu Uitatzi-va la astia 3 (trei) din poza !....Intrebare incuietoare....Cam la ce suma se va ridica Comisionul (in Dolari) transferat in conturile fiecaruia dintre ei din banci din paradisuri fiscale daca incepe exploatarea gazelor la Marea Neagra de catre EXXON-OMV ????.... Ca de aceea se si contreaza atat....

4 octombrie 2018 14:01

Eugen Vanzarea pentru functii nu e noua la noi.... Tariceanu spera sa fie pus de americani in carti pentru Presedintie daca le da de pomana gazele si petrolul din Marea Neagra... Se inseala....

4 octombrie 2018 12:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.