Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dragnea a devenit inamicul numărul 1 pentru americani, iar asta este cea mai mare lovitură pentru el. Ambasadorul Hans Klemm nu s-a sfiit să le spună invitaţilor de la un eveniment că pentru americani cuvântul lui Dragnea nu mai valorează nimic, susține ȘTIRIPESURSE.RO.

Aceasta după ce Camera Deputaţilor a votat, în plenul de miercuri, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabileşte criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor. PSD a adăugat la Camera Deputaţilor prevederi care au nemulţumit atât partenerii de la ALDE, cât şi companiile care vor să investească în extragerea gazelor naturale din Marea Neagră, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

A fost prima dată când Liviu Dragnea a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor, iar acest lucru vine pe fondul unei neînţeleri între lideri PSD şi oficialii americani. CAPITAL amintește că șeful PSD a avut pe 18 septembrie o întâlnire cu Rick Perry, secretarul american al energiei. Potrivit unor surse politice, preşedintele PSD s-a angajat că va ţine cont de propunerile americanilor în privinţa legii offshore, în special de doleanţele companiilor investitoare. Dragnea ar fi refuzat la discuţia cu Perry să asiste şi Călin Popescu Tăriceanu.

Modificările de ultimă oră ale PSD la proiectului de lege, care vizează în principal impozitarea veniturilor suplimentare din tranzacţiile cu energie şi stabilitatea taxelor, au stârnit nemulţumirea companiilor energetice şi dispute aprinse în mediul politic, constată GÂNDUL. Miza, susţine preşedintele Comisiei de Industrii Iulian Iancu, ar fi suma de 13,5 miliarde de dolari, pe care investitorii ar trebui s-o plătească suplimentar statului român, faţă de versiunile mai vechi ale legii.

Decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a bloca adoptarea legii gazelor din Marea Neagră în noua formă dorită de Liviu Dragnea înseamnă mai mult decât interese de afaceri divergente, susține DIGI24. Obiectivele liderilor PSD şi ALDE sunt din ce în ce mai greu de împăcat, iar alianţa lor scârţâie din toate încheieturile.

Tentativa eşuată a PSD-ului de a trece prin Parlament o lege drămuită de Liviu Dragnea şi care pare că s-a discutat numai într-un cerc restrâns arată, pentru prima dată, crăpătura adâncă din interiorul Coaliţiei, prin care, susține ADEVĂRUL, se revarsă interesele economice care au fermentat până acum în jurul acestui act normativ.

Legea Offshore şi-a dovedit potenţialul inflamabil pentru coaliţia PSD-ALDE iar UDMR a ajuns la masa negocierilor făcând ceea ce ştie mai bine: înclinând balanţa la momentul oportun. UDMR s-a întruchipat în vocea raţiunii şi a îmbrăcat haina singurului partid interesat ca producţia gazelor din Marea Neagră să se concretizeze şi care, în ecuaţia puterii, încurcă rău PSD-ul.


Comentarii

gaozar bolshevic depistat: gica.contra o iei in cur la greu. Dragnea va fi condamnat definitiv in baza probelor zdrobitoare. Sotia lui deja a recunoscut.

6 octombrie 2018 11:41

gica ,contra Daca Dragnea va fi condamnat inseamna ca nu a cazut la "pace" cu americanii Asta-i pretul !!!

6 octombrie 2018 0:13

Ziare.Poolla.ro Asta înseamna ca practic Dragnea urmeaza sa fie bagat cu capu' într-un butoi cu apa, pe fundul caruia se va afla EURO-broasca râioasa Ciolos D., care o sa se strâmbe la el si o sa oracaie de satisfucktzie! Cu respect, "redactia"-poollii

5 octombrie 2018 23:32

Florin Bilei Sug EURO-poolla (în chilotzi, la metrou, n.m.) trag "microdoze" pe EURO-rât, ma bas pe esofag, put & #REZIST!

5 octombrie 2018 23:27

v, vechi militant PSD Dragnea are pula mare. El fute-n cur UE. Acum su America. Dragnea presedinte!

5 octombrie 2018 19:37

Cat de Dancila poti sa fii mai gaozare Mircea Nica E mai bine sa nu se extraga nimic? E normal sa-ti dai cuvantul si sa ti-l iei inapoi?

5 octombrie 2018 19:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.