Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Gura bate curul – este o expresie populară extrem de răspândită în sudul ţării. Pentru cei care nu o cunosc sau nu îi ştiu sensul, ofer o scurtă explicaţie: o femeie care spune prostii primeşte o corecţie de la bărbat, verbală sau fizică. În familia tradiţională românească viceversa nu e valabilă. Dacă explicaţia e prea simplistă, vă ofer şi varianta ştiinţifică (a DEX-ului): vorbele spuse în pripă atrag după sine repercusiuni, pedepse etc.

Pe cale de consecinţă, o prostie scoasă pe gură înseamnă automat o corecţie a celui care a emis-o din partea unei autorităţi (soţ, şef, opinia publică etc.). La câte prostioare a debitat în opt luni premierul Dăncilă, în mod sigur ne ustură palmele de la atâtea corecţii, imaginare, pe care i le-am aplicat doamnei în cauză. „Imunoglobină“, „protestanţi“, „deconcesionare“, „majorările de preţuri s-au diminuat“, „orice om îi este teamă de o plângere penală“, „dorim să ne anexăm pe prevenţie“, „persoanele cu dezabilităţi“ şi „am participat la punerea în funcţie a staţiei de pompare“ nu sunt perle adunate de la examenul de capacitate, ci expresii ale gândirii unui om care deţine funcţia de prim-ministru. Exemplele de mai sus îl fac pe Marian Vanghelie să pară academician pe lângă Viorica Dăncilă.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.