Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Plenul Parlamentului European dezbate miercuri situaţia statului de drept și a justiției din România. Întrunirea a început la ora 10:00 ora României şi este programată să dureze o oră. Premierul Viorica Dăncilă va avea la dispoziţie cinci minute pentru a prezenta poziţia Guvernului de la Bucureşti.

În urmă cu două zile prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans a criticat dur România şi a avertizat Guvernul că ar putea fi adus în faţa instanţei pentru legislaţia vizând sistemul judiciar şi situaţia statului de drept.

UPDATE: Ska Keller, din grupul verzilor: „Legalizați corupția, ceea ce îi va face pe oameni să iasă în stradă. În loc să-i ascultați pe protestatari, ați trimis jandarmii să îi bată și să dea cu gaz lacrimogen. Cetățenii români nu cer decât libertate, nediscriminare și libertate de întrunire. Sunt foarte importante aceste libertăți civile. Trebuie să apărăm drepturile cetățenilor români și ale tuturor cetățenilor europeni”.

Integral pe RepublicaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.