Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai zilele trecute am ajuns la un salon pentru copii, unde se juca laser tag. Este un joc pentru copii desfășurat într-o hală părăsită, amenajată cu tot felul de panouri și obstacole după care copiii se ascund și țintesc cu puștile cu laser jucătorii din echipa adversă. Cine este împușcat iese din joc, iar după 15 minute se afișează rezultatul.

Ei bine, copiii, cu vestele ca niște platoșe și cu automatele de plastic dotate cu rază laser inofensivă, strigau „Jos Dragnea!“ sau „Muie PSD!“. Vă dați seama că nu i-a învățat nimeni. Scrie pe ziduri, pe poduri, chiar și pe unele avioane care vin sau pleacă de la București. Poți vorbi cu cineva despre proliferarea acestei tîmpenii? Nici vorbă! A devenit slogan, glumă, înțepătură și în egală măsură mîrlănie. La fel, a devenit un loc comun să auzi oameni care vor să plece în străinătate. La muncă sau la studii. Toată lumea vrea „să trăiască ca afară“ (cacofonie de limbă care ascunde și o cacofonie de gîndire). Este un loc comun răspîndit tot de români că România este coruptă, deși nimeni n-a fost în stare să demonstreze un caz major de corupție. Găinării și șpăgi sunt cît curpinde și peste tot. Corupția este o operațiune mai amplă, pe care n-o poți dovedi cu doi procurori isterici și tîmpiți, care își bazează toată investigația pe înregistrări prelucrate și livrate de SRI. Și, cu toate acestea, ce spune orice român despre țara lui? Că este coruptă. Cum și unde? Peste tot! Că drumurile sunt proaste. Unde? Peste tot! Că sistemul de sănătate este la pămînt! În ce loc? Și la unităţile cu plată, zic unii. Parcă am suferi cu toții de o boală incurabilă bazată pe pesimism. Dacă ai încredere, ești un prost. Te-au păcălit de atîtea ori și nu te-ai vindecat. Dacă te îndoiești de România, ești la modă, ești modern, ești opozant. Iar ca opozant nu trebuie să faci nimic. Este suficient să nu fii de acord.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.