Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele PSD se dovedeşte dispus la orice compromis politic. Pregătit pentru orice, pentru oricât de josnică negustorie doar spre a-şi salva funcţia din fruntea Camerei Deputaţilor. Aceasta este serios pusă în primejdie de posibilitatea unei defecţiuni ce se aşteaptă să survină din partea nemulţumiţilor din propriul lui partid sau de o trădare oricând posibilă venită din partea ALDE.

„Am reuşit! Profesorii maghiari vor preda din nou limba română,” transmite preşedintele UDMR Kelemen Hunor minorităţii maghiare. După ce UDMR a anunțat miercuri suspendarea protocolului de colaborare cu PSD din cauza ordonanței privind predarea limbii române la clasele maghiare,  ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a demisionat, după ce a avut în prealabil o întâlnire cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunță GÂNDUL.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că până când nu se rezolvă problema predării limbii române în şcolile generale cu predare în limba maternă nu poate fi deschis subiectul colaborării parlamentare pe proiecte legislative cu PSD - ALDE.

JURNALUL NAȚIONAL amintește că președintele UDMR a solicitat săptămâna trecută remanierea ministrului Educaţiei, Valentin Popa, întrucât acesta a luat două decizii fără a-i consulta pe reprezentanţii UDMR, una privind învăţarea limbii române la clasele primare din şcolile cu predare în limba maternă şi cealaltă privind recunoaşterea comasării Universităţii "Petru Maior" cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Ministrul demisionar al Educaţiei, Valentin Popa, afirmă într-o declaraţie citată de ROMÂNIA LIBERĂ, că limba română şi România „nu sunt de negociat" şi că toţi copiii din ţară trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în ţară. „Consider că limba română şi România nu sunt de negociat. Nu putem institui un monopol al predării limbii române la aceste clase de către învăţătorii care susţin orele în limbile minorităţilor naţionale. Solicitarea UDMR are un scop politic şi este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev.

Toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România. Până acum, în 28 de ani, nimeni nu a luat vreo măsură pentru ca aceşti copii să înveţe mai bine limba română. Iată că prima încercare de acest gen este imediat solicitată a fi abrogată", a transmis, joi, Popa.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost abrogat articolul privind predarea limbii române pentru minorităţile naţionale, măsură cerută de UDMR şi care a dus la demisia ministrului Educaţiei, Valentin Popa. Prin OUG aprobată joi s-a stabilit că predarea limbii române în învăţământul primar la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale se va face de către cadrele didactice de la clasele respective, precizează EVENIMENTUL ZILEI.

Senatorii Daniel Breaz, Liviu Pop şi Ecaterina Andronescu sunt numele vehiculate în PSD pentru a prelua Ministerul Educaţiei, după demisia lui Valentin Popa, susţin surse politice pentru ADEVĂRUL. Dragnea insistă pentru Ecaterina Andronescu, unul dintre criticii săi, tocmai pentru a mai clama spiritele în partid, susţin sursele citate.

Liviu Dragnea i-a propus Ecaterinei Andronescu funcţia de ministru al Educaţiei încă dinainte să demisioneze Valentin Popa, susţine COTIDIANUL. Deocamdată, Andronescu a refuzat, pe motiv că nu vrea să se asocieze cu actuala guvernare PSD. Într-un interviu, Ecaterina Adronescu spunea că Guvernul Dăncilă este cel mai slab Executiv din istoria PSD. De altfel, Andronescu a fost printre puţinii lideri PSD care i-au cerut public demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. Numirea Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei ar mai calma apele în partid, în condiţiile în care Dragnea a fost acuzat că le oferă funcţii doar apropiaţilor.

Deci ministrul Educației a demisionat. Nicio pierdere! Asta pentru că, afirmă NAȚIONAL, alături de predecesorul Liviu Pop „genunche”, posesor al unui inventar de gafe impresionant, și Valentin Popa s-a remarcat prin numeroase asalturi împotriva  limbii române, mai rușinos, chiar și dezacorduri flagrante, inclusiv laude la adresa noilor manual scolare, pline de greșeli.

Mandatul de ministru al Educaţiei al lui Valentin Popa a început pe 30 ianuarie 2018 şi a fost presărat de numeroase gafe şi greşeli gramaticale, amintește GÂNDUL. „Mă bucur că am ajuns ziua în care să tai pamblica”, „Le sunt interzise accesul”, „Consiliul local a aprobat această transfer”, „Manualele şcolare este un subiect intens şi probabil principala sarcină a Ministerului Educaţiei” au fost doar câteva dintre gafele acestuia, care au făcut deliciul adversarilor politici şi al opiniei publice.


Comentarii

v Mi-am revenit. Vreau sa va fut in cur. Importanta e stabilitatea guvernarii. Romania tot mai slaba, dar important e ca Dragnea pastreaza puterea. Oricate spume faceti, Drganea este patriot si are pula mare. Va fute-n cur pe toti!

30 septembrie 2018 11:12

Viorel Ilie Unde sunt acum Organizatziile Patriote PSD-iste ardelene cu care se lauda Madam Doina Pana ca l-au sustzinut pe Dragnea in fatza opozantzilor....Vinde nenorocitul asta tot ce-i romanesc in Transilvania fara jena...Cred ca si daca s-ar cere de UDMR reactivarea Dictatului de la Viena, Dragnea, tradatorul asta de neam si tzara le v-a da... si Organizatziile PSD-iste Ardelene l-ar sustzine ...

30 septembrie 2018 10:37

@29 septembrie 2018 10:19 Vezi c-o sa crapi de tata lins in cur!

29 septembrie 2018 20:36

v Ce tot criticati bai javrelor ordinare? Dragnea este singurul patriot. V-as fute-n cur, dar sunt bolnav la pat.

29 septembrie 2018 10:19

gutanunicu@yahoo.com Sa ne traiti domnule presedinte! Mai aveti ceva de vindut?

29 septembrie 2018 9:20

Victor Viorel Domnule, si aceasta jigodie Dragnea nu pridideste la festivitatzi sa imbrace costum natzional romanesc ca cica ar fi patriot (ca si muierile social-democrate). Si a pus pe taraba tot cei romanesc...de se afiseaza steagul ungar pe totzi stalpii din Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc ...In restaurante la Sovata (si la Oradea) pana si meniul era scris mare si gros prima data in maghiara si mic si subtzire apoi in romaneste...Prin toate institutziile statului din Harghita,Covasna ,Targu Mures se vorbeste numai ungureste...parca ar fi in alta tzara...si asta datorita tradatorilor PSD-isti...Sa-si faca interesu Dragnea a pus Romania in conflict internatzional cu mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim in Israel...Si Corneliu Zelea Codreanu se imbraca in costum natzional romanesc si a produs atat rau Romaniei atunci cum o face si Liviu Dragnea acum cu Clanul Politic Mafiot PSD-ist....

29 septembrie 2018 6:58

Uta Tablou intitulat "doua curve" una prosta alta hoata !

28 septembrie 2018 14:18

"Priviti marete umbre..." Cu un astfel de popor vegetativ e de domeniul miracolului ca mai suntem o tzara.Unde sunt "vitejii" #Rezist si societatea civila, pt. ca de manechinele din parlament nu are rost sa mai vorbim ?

28 septembrie 2018 12:55

ADEVARAT VA SPUN VOUA! Dragnea fute-n cur poporul roman.

28 septembrie 2018 10:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.