Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintelui PSD Liviu Dragnea i s-a pus rău pata pe Tudorel Toader, ministrul Justiției, pentru că îi crează mari probleme. Motiv pentru care a decis să scape de el urgent. Liviu Dragnea a recunoscut că intervine prin Tudorel Toader la desemnarea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Șeful PSD l-a ameninţat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că-l dă afară din Guvern dacă nu modifică prin ordonanţă de urgenţă (OUG) una dintre legile Justiţiei, susţin surse din coaliţia de guvernare pentru ADEVĂRUL. În mod ironic, legea la care vrea să umble Dragnea prin OUG a fost revizuită chiar de PSD, însă nu suficient cât să-l ajute pe liderul PSD în procesul „Bombonica”.

Iar presiunea este cu atât mai mare cu cât peste două săptămâni Curtea Supremă va începe să judece apelul făcut de Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. În primă instanţă, liderul PSD a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Aşadar, constată CAPITAL, timpul nu mai are răbdare cu Liviu Dragnea, deci liderul PSD nu mai are răbdare cu Tudorel Toader.

Preşedintele PSD a afirmat, la ANTENA3, că se urmăreşte să fie „băgat la puşcărie” de un complet de la ICCJ făcut cu încălcarea legii. El se declară convins că nu e vreo instanţă care să reziste la presiunile de condamnare a sa. „Vor să mă bage la puşcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. Legea spune că preşedinţii completelor sunt repartizaţi aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca să desemneze două complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei”, a spus Dragnea.

Pentru a nu exista dubii, liderul PSD, Liviu Dragnea, insistă că Toader ocupă în Guvern un loc al PSD, precizând că i-a spus asta și șefului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cel care l-a propus pe actualul ministru al Justiției. PSD a decis în Comitetul Executiv (CEx) ca o remaniere să aibă loc după referendum, anunță HOTNEWS.

„Am vorbit și cu domnul Tăriceanu ieri. Ministrul Justiției, domnul Toader, este pe un loc al PSD, negocierea a fost foarte clară: sunt patru ministere asumate de ALDE -Energie, Mediu, Relația cu Parlamentul și Externe. Celelalte sunt asumate de PSD”, a declarat Liviu Dragnea, în contextul în care în după referendum este anunțată o remaniere.

Aşadar, marea problemă a lui Liviu Dragnea este că ministrul Justiţiei se opune planurilor lui, motiv pentru care încearcă să scape de el. Dar partenerul de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu a refuzat categoric acest scenariu. Liderul ALDE a mai spus că nu e de acord cu remanierea miniștrilor Tudorel Toader și Teodor Meleșcanu la adresa cărora mai mulți membri PSD marcanți au exprimat nemulțumiri în ultima perioadă, anunță COTIDIANUL.

„Cred că la nivelul Guvernului, anumite schimbări ar fi utile. În ceea ce priveşte miniştrii ALDE, nu am nicio ezitare în a vă spune că apreciez ca foarte bună activitatea lor şi nu sunt motive pentru a fi incluşi pe o listă de remaniere", a afirmat Tăriceanu la Palatul Parlamentului.

După avertismentul public lansat, recent, de fostul ministru Varujan Vosganian, lider ALDE, care a anunțat că menținerea miniștrilor Tudorel Toader (Justiției) și Teodor Meleșcanu (Externe) în cadrul unui viitor guvern remaniat este nenegociabilă, a devenit clar pentru toată lume a că, în spatele ușilor închise, Liviu Dragnea exercită presiuni pentru debarcarea celor doi.

Potrivit surselor citate de EVENIMENTUL ZILEI, lui Toader i se impută faptul că refuză să avizeze deja celebra OUG privind amnistia și grațierea, ceea ce-l pune pe Dragnea într-o situație delicată, întrucât, într-o astfel de speță deosebit de importantă, deasupra căreia planează deja numeroase semne de întrebare, absența unui aviz din partea Ministerului de Justiției este greu de justificat.

Peste toate acestea, intrarea în vigoare, peste doar câteva zile, a noii legii privind statutul magistraților duce la un adevărat „tsunami” de plecări din sistem. Nu mai puțin de un sfert din procurori și judecători vor ieși la pensie, pentru a beneficia astfel de sutele de lei în plus pe care urmează să le primească dacă aleg pensionarea timpuri, permisă de noile prevederi legale, explică NAȚIONAL.

Culmea este însă că aproape 2.000 de magistrați care sunt pe cale să facă acest pas înapoi se vând astfel pe cei câțiva „arginți” în plus aruncați de actuala coaliție guvernamntală, când media calculată a pensiei unui simplu procuror DIICOT ajunge undeva la 18.500 lei! În fiecare lună! An de an! Până la sfârșitul vieții, majoritatea dintre pensionarii ”timpurii” din Justitie neimplinind inca 50 de ani!


Comentarii

Liviu Satan Dracnea Muie Romania. Forta UDMR!

28 septembrie 2018 10:25

ADEVARAT VA SPUN VOUA! Ministrul pamglica le cerea ungurilor sa le permita copiilor sa invete limba romana in scoala primara. Tov "patriot" Draknea l-a demis imediat. Tot tov Draknea cerea ca 15 Martie sa devina zi nationala. In 1848 pe 15 martie ungurii ucideau sute dd mii de romani. Tot tov "patriot" Draknea cerea grupurilor PSD+ ALDE sa voteze impunerea limbii maghiare ca limba oficiala in administratie in localitatile cu 10% maghiari, spre deosebire de 20% cum e acum. Tov Draknea este un adevarat "patriot"!

27 septembrie 2018 21:57

Dragnea fute-n cur statul roman. El nu construieste, el fute-n cur Scurt pe 2.

27 septembrie 2018 19:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.