Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat, marţi, că trebuie să existe „o evaluare obiectivă” asupra modului în care „a funcţionat” Justiţia în ultimii ani.

„Trebuie să existe o evaluare obiectivă asupra modului în care a funcţionat Justiţia în ultimii ani. E important să se evalueze tot ce s-a întâmplat în anii în care binomul SRI - DNA a funcţionat. Toate interceptările excesive, toate abuzurile celor care răstălmăceau şi fabricau dovezi, care hărţuiau cu anii în anchete oameni nevinovaţi s-au bucurat de protecţia celor doi preşedinţi ai ţării Băsescu şi Iohannis, de susţinerea necondiţionată, chiar de elogiul pe care l-au făcut unele partide politice, au fost încurajate de o inexplicabilă susţinere din străinătate şi de un anumit curent de opinie în plan internaţional, creat de unele personaje cu legături la Bucureşti. Cei responsabili de toate aceste abuzuri şi-au făcut de cap crezând că nimeni nu o să îi tragă vreodată la răspundere. De aceea, s-au dat peste trei sute de mii de mandate de supraveghere, de aceea s-au dat aproape treizeci de mii de mandate de siguranţă naţională, în condiţiile în care doar câteva persoane au fost condamnate pentru că ar fi ameninţat siguranţa naţională”, a afirmat Vosganian.

El a susţinut că n-ar fi fost posibile aceste lucruri „dacă oameni politici precum cei de la PNL, USR, de la PMP, din camarila preşedinţilor Băsescu şi Iohannis n-ar fi elogiat necondiţionat toate aceste fapte”.

„După informaţiile apărute despre interceptarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, ar trebui o acţiune responsabilă, de amploare. Trebuie văzut cine a cerut mandatele de supraveghere, care judecător le-a dat fără să se întrebe de ce, care procuror le-a cerut fără să existe o justificare reală. Întrebarea e cine va face lucrurile acestea, pentru că cei care le fac trebuie să fie necontaminaţi de sistem, complet în afara oricărei presiuni. Va fi foarte greu să găsim în România astfel de oameni. Dar putem încerca”, a adăugat Vosganian.


Comentarii

Domnule Vozganian, bateți câmpii, domnule! Dumneavoastră n-o spuneți cu „subect” și predicat, dar supravegherea audio-video și ambientală a domnului Tăriceanu ceas de ceas și minut de minut pe toată durata mandatelor lui Băsescu tre să fi costat ceva mai mult decât 50 de km. de autostradă! Pare un lucru rău, dar nu e deloc așa. Vă dați dvs. seama ce a însemnat asta pentru combaterea șomajului în Românica? Sau pentru asigurarea unui nivel înalt de trai al armatei de securiști cu care ne-au dăruit cei de pe sus? Că tre să mânce o pâine albă, dacă nu cozonac și securiștii, și familiile lor, și pietinii, și pretinii pretinilor lor care se pricep să plaseze sculele, stau să asculte, să vază, să filmeze, să scoată texte, să fonotecheze, să mixeze, să valorifice informația în probatorii, la nevoie să „producă” probe în caz că băzdâgania supravegheată nu poate fi dovedită altfel. Ehei, muncă grea, remunerată corespunzător. După Buget. Prin urmare, mucles, domnule Vozganian, că puneți „noua clasă muncitoare” pe butuci și e păcat de viitorul nostru de români globalizați, spălați pe creier și speriați de bombe.

26 septembrie 2018 8:19

v D-le Vosganian, aceste "verificari", nu le pot face eu sau alta persoana din multime, ci doar cel "implicat" si persoane cu functii. Daca nici d-nul Tariceanu, care este o personalitate cunoscuta nu poate face asta, ce putem face noi care sintem "mici"?

26 septembrie 2018 0:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.