Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Relaţiile dintre PSD și ALDE, mai exact între Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu sunt încordate, iar aceştia dau semne că nu se mai înţeleg. Președintele PSD l-a avertizat fățiș pe Tăriceanu în legătură cu poziţia sa la conducerea Senatului.

Liviu Dragnea l-a avertizat voalat pe Călin Popescu Tăriceanu, vorbind despre ministul Justiţiei Tudorel Toder, că postul de preşedinte al Senatului este unul care ar reveni în mod normal  PSD, anunță CAPITAL. „Portofoliul justiţiei este în cadrul portofoliilor pentru care PSD şi-a asumat responsabilitatea, dar aşa cum a fost în trecut şi o să fie şi în viitor, PSD poate susţine în anumite posturi oameni care nu sunt afliliaţi politic.

Neapartenenţa la PSD nu e o piedică pentru domnul Toader, ci doar acţiunea şi activitatea, aşa cum e şi în cazul altor miniştri. Aşa cum postul de preşedinte al Senatului ar reveni PSD, a fost decizia noastră să-l susţinem pe domnul Tăriceanu”, a spus Liviu Dragnea. Remarca, precizează ADEVĂRUL, vine după ce, vineri, liderul PSD l-a criticat în cadrul CEx pe Tăriceanu, pentru că l-ar „ţine în braţe” pe Tudorel Toader.

Potrivit unor surse citate de PSNEWS, Liviu Dragna ar fi încercat înlocuirea lui Tudorel Toader de la conducerea Ministerulu Justiției, cu noul secretar general al Guvernului, fostul judecător Toni Greblă. Conform acelorași surse, Dragnea nu a primit însă și acordul aliatului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Tăriceanu consideră că poziția lui Toader nu este negociablă, în ciuda ofertei lui Dragnea, un minister și mai muli secretari de stat.

Refuzul lui Tăricenu tensionează și mai mult relația cu liderul PSD, care i-a criticat foarte dur pe Toader și șeful ALDE în ședința CEx de săptămâna trecută, pentru că nu își asuma ordonanța privind amnistia și grațierea. După ce Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat că există o posibilitate ca ministrul Justiției, Tudorel Toader, propus de ALDE, să fie remaniat, Varujan Vosganian, deputat ALDE, a răspuns că PSD nu ar fi putut avea majoritatea parlamentară și nici nu ar fi putut guverna, fără ajutorul ALDE, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

Liviu Dragnea a obținut o victorie clară la reuniunea Cex-ului PSD. Vicepremierul Paul Stănescu, unul dintre contestatarii lui Dragnea, sau ministrul Justiției Tudorel Toader și-ar putea pierde posturile la remanierea care va avea loc după 7 octombrie, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Dragnea i-a anunțat pe membrii CEx că fostul judecător CCR Toni Greblă va fi numit secretar general al Guvernului. În prezent, postul este vacant, atribuțiile fiind exercitate de Andreea Lambru (ALDE), secretar general adjunct.

COTIDIANUL susține că  a intrat în posesia listei remaniabililor, transmite că în fruntea acesteia se află unul dintre „pucişti”, Paul Stanescu, vice-prim ministru şi ministrul dezvoltării regionale, ceilalţi miniştri care ar urma să fie schimbaţi fiind Tudorel Toader, ministrul Justitiei, Danut Andrusca, ministrul Economiei, Lucian Şova, ministrul Transporturilor, Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Anteprenoriat, Valentin Popa, ministrul Educatiei Nationale, Natalia Intontero, ministrul pentru Romanii de Pretutindeni.

Însă schimbarea lui Tudorel Toader pare cel mai puțin probabilă. Liviu Dragnea este nemulțumit că Toader nu dă undă verde amnistiei și grațierii, dar îi trasează în continuare sarcini. Luni, liderul PSD a cerut intervenția ministrului Justiției în legătură cu completul de judecată din dosarul în care a fost condamnat, și, în plus, Tudorel Toader este așteptat să propună revocarea procurorului general Augustin Lazăr.Comentarii

v Ghiolbanistii acuma cauta sa bage zizanie in coalitie, doar doar se va rupe si nu mai au majoritate. Saracii Ghiolbanisti au cautat prin toate mijloacele sa-si faca guvernul lor, dar inca nu au reusit

25 septembrie 2018 16:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.