Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Șeful statului Igor Dodon este suspendat din funcție, după ce a refuzat repetat să semneze decretele de numire a doi miniștri propuși de liderul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, potrivit informațiilor cotidianul.md.

Magistrații Curții Constituționale au dat curs sesizării democraților, prin care se cere suspendarea temporară a președintelui, în vederea depășirii blocajului instituțional generat de Igor Dodon, prin refuzul deliberat al acestuia de a executa obligația constituțională de numire în funcție a unor membri ai Guvernului la propunerea repetată a prim-ministrului.

Decizia vine în contextul în care șeful statului a decis să nu semneze decretele de numire în funcție a noilor miniștri propuși de PDM. El a acuzat că Silvia Radu nu ar fi specialistă în domeniul în care este propusă, în timp ce Nicolae Ciubuc, chiar dacă-i este consătean, ar avea probleme de integritate.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.