Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România se află pe locul trei la nivel european din perspectiva deceselor pacienţilor cu boli cronice, după Ungaria şi Lituania. Aşa arată ultima statistică Eurostat, care analizează date la nivelul anului 2017.

Potrivit sursei citate, în ţara noastră se înregistrează 1.123 de decese prin boli cronice la suta de mii de locuitori. Cifrele nu i-au luat prin surprindere pe reprezentanţii pacienţilor, care afirmă că diagnosticarea târzie a patologiilor cronice, listele lungi de aşteptare şi lipsa medicaţiei au dus la o astfel de situaţie.

„Lucrurile s-au complicat din cauza problemelor din sistem, care este foarte greoi. Cronicii din România sunt în număr foarte ridicat. Cea mai mare problemă e legată de diagnosticarea târzie şi accesul târziu la medicaţie. Depinde cum ai norocul”, a explicat, pentru „Adevărul”, Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC).

Integral pe AdevărulComentarii

Eurostat: Belgia si Olanda sunt tarile în care bolnavii cronic sunt LICHIDATI (eutanasiati) pe capete (ca în Gulag, n.red.) - Integral pe Adevărul

24 septembrie 2018 5:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.