Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai mulți parlamentari PSD și ALDE au depus la Senat o propunere legislativă pentru modificarea Legii privind diminuarea risipei alimentare, prin care operatorii economici, cum ar fi hypermarketurile, vor beneficia de facilități fiscale dacă transferă alimente prin donare, transmite Mediafax.

„Operatorii economici care transferă alimente prin donare, în baza prezentei legi, beneficiază de facilități fiscale, așa cum sunt acestea reglementate de prevederile art 25 (4), litera c, pct 4-7 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare”, arată articolul modificat în proiectul de lege.

Articolul 25 din Codul fiscal menționat de inițiatori face referire, la alineatul (4), la "cheltuielile privind bunurile de natura stocurilor sau a mijloacelor fixe amortizabile constatate lipsă din gestiune ori degradate, neimputabile, precum și taxa pe valoarea adăugată aferentă, dacă aceasta este datorată potrivit prevederilor titlului VII. Aceste cheltuieli sunt deductibile pentru cazul în care stocurile/mijloacele fixe amortizabile se înscriu în oricare dintre următoarele situații: au termen de valabilitate/expirare depășit, potrivit legii".

Integral pe HotnewsComentarii

Ionut Ce facilitati fiscale vreti sa le mai dati??? Nu-i destul ca nu-si platesc taxele statului roman?

23 septembrie 2018 17:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.