Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rezervele de gaze ale României se vor epuiza în următorii 14 ani, iar exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră este o condiţie sine-qua-non pentru a miza în continuare pe această resursă în mixul energetic al ţării, se arată în proiectul Strategiei Energetice a României 2018 - 2030, cu perspectiva anului 2050, publicat joi pe site-ul Ministerului Energiei.

"Pentru a evita creşterea semnificativă a dependenţei de importuri, chiar dacă acestea vor fi disponibile din surse şi prin rute alternative, este necesară dezvoltarea zăcămintelor offshore descoperite în ultimii ani în Marea Neagră. Aceasta este o condiţie sine-qua-non pentru a putea miza pe gazul natural în mixul energiei electrice", potrivit strategiei.

Datele furnizate de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, inserate în proiect, arată că rezervele de gaze ale ţării, fără cele din Marea Neagră, sunt de 153 de miliarde de metri cubi, care, la o producţie anuală de 10,5 miliarde de metri cubi, ar fi suficiente pentru 14,6 ani.


Comentarii

ariciul Maaaiiii oameni buni?Mai de terminat se vor termina toate ,facand abstractie de toate zvonurile astea alarmante cu care ne sperie cei ce conduc popoare .Dar terminandu-se ori nu ,sunteti constienti ca ne vor tine cu boturile in pamant si capetele plecate sub amenintarea frigului ,foamei si intunerecului?Noi in romania am mai fost asa si stiti foarte bine ca merge .In lume se vor termina toate fiindca de unde iei si nu mai pui....se termina.Si vanatul si pescuitul ,si gazele si mancarea ieftina ori moaca,toate duc catre stapanirea si manipularea marei mase de oameni de catre cei ce detin controlul ,si care sunt constienti ca ei sunt putini si hidra asta cu multe capete numita omenire i-ar face disparuti imediat precum dispare mingiuta magicianului la circ.

24 septembrie 2018 8:38

v Atita caz se face pt gazele din Marea Neagra. Ma tot intreb, daca forurile superioare stiau acest lucru, de ce au "disparut" platformele de extractie ale noastre si "a trebuit" sa concesionam rezervele noastre de gaze?

23 septembrie 2018 17:14

Ionut Decat sa le exploateze strainii, mai bine sa le lasam unde sunt. In 14 ani probabil vom avea la conducere politicieni patrioti care nu vor da toate zacamintele gratis strainilor.Mai bine sa le exploatam noi, ca nu suntem tampiti nici idioti sa ne faca tot altii treaba! Daca Ceausescu care este atat de hulit a putut, si acum se poate.

23 septembrie 2018 12:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.