Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul premier Dacian Cioloş a criticat Guvernul pentru modul în care gestionează problema pestei porcine. El a confirmat că oficialii români știau încă din 2016 de pericolul acestei boli în urma unor informări ale SRI.

Dacian Cioloş susţine că atât ministrul Agriculturii, Petre Daea, cât şi premierul Viorica Dăncilă au primit informări de la SRI privind pesta porcină, dar nu ar fi luat măsurile necesare la timp.

„Noi în 2016 nu am avut nevoie de informări de la SRI ca să ştim ce se întâmplă în ţară, ca să ştim că există acest risc. Am început să luăm măsuri încă din 2016, chiar dacă nu aveam virusul pestei porcine atunci. Au fost făcute controale preventive, au fost informate autorităţile locale despre aceste riscuri, inclusiv cu măsurile preventive care trebuie să le ia pentru a evita apariţia acestui virus. (...) Am avut o hotărâre de guvern care a vizat în mod specific modul în care autorităţile trebuie să se pregătească pentru prevenirea şi - în cazul în care apar focare - pentru ţinerea sub control a răspândirii virusului. (...) Dacă în cazul acesta ei ar fi aplicat acea hotărâre de guvern, nu eram astăzi în situaţia asta. Deci, domnul Daea a răspuns la întrebările pe care i le-am pus legate de modul în care a luat sau nu a luat măsuri la timp, modul în care are de gând să ia măsuri măcar de acum înainte, pentru a preveni distrugerea completă a sectorului de creştere a porcului, a răspuns prin această afirmaţie, că eu am fost informat şi nu am luat măsuri. Ba da. Noi am fost informaţi, am cules informaţii şi am luat măsuri", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Integral pe CapitalComentarii

Lingaul crezi ca au fost infiltrati agenti printre porci ??sau invers printre politicieni ???

23 septembrie 2018 12:49

Ratza Dorule, sa dea doamne-doamne ala ortodox, vorbitor de limba romana si purtator de straie populare sa aveti parte de-acum inainte numai de agenti indigeni! Si cum puteti contribui si voi, electoratul pesedist la treaba asta? Iesiti cu capul sus, neumiliti si nesupusi de nimeni din ue - daca se poate chiar inaintea regatului unit (dati-va demisia), inchideti-va granitele, expulzati-i pe toti agentii straini, pe tradatorii de neam si de tara ... si stati voi de voi, fara un amestec din afara, asa cum considerati ca trebuie sa va fie traiul in vecii veciilor! Amin

23 septembrie 2018 12:37

Doru Mai agent strain, baga capul inapoi in mocirla, unde ti-e locul!

23 septembrie 2018 12:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.