Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Iranul a convocat sâmbătă trei diplomaţi europeni, reprezentând Danemarca, Marea Britanie şi Regatul Ţărilor de Jos, după atacul din timpul unei defilări militare la Ahvaz (vest), soldat cu cel puţin 29 de morţi, a indicat agenţia oficială IRNA.

Ambasadorii danez şi olandez şi însărcinatul cu afaceri britanic au primit "puternicele proteste ale Iranului pentru faptul că ţările lor adăpostesc unii membri ai grupului terorist care a comis atacul", a indicat un purtător de cuvânt al ministerului iranian de Externe, citat de IRNA.

"Este inacceptabil ca Uniunea Europeană să nu includă pe lista sa neagră membrii acestor grupări teroriste atât timp cât ei nu comit o crimă pe teritoriul european", a arătat diplomaţia iraniană. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, care susţine că răspunde astfel intervenţiilor Iranului în regiune.

"Ambasadorii şi-au exprimat profundul regret în ce priveşte incidentul şi au promis să transmită guvernelor lor toate problemele ridicate", a mai arătat IRNA. "Ei au exprimat totodată voinţa ţărilor lor de a coopera cu Iranul pentru a-i identifica pe autori şi a schimba informaţii", a adăugat agenţia.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.