Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Europarlamentarul german Michael Gahler, autorul unui raport privind relația UE cu țări din vecinătatea estică, i-a transmis liderului Partidului Democrat din Republica Moldova, oligarhul Vladimir Plahotniuc, că nu mai poate să fluture steagul european în timp ce se poartă ca un „stalinist”, în special cu oponenții săi politici, relatează Cotidianul.md.

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Gahler a spus că UE a fost foarte activă în a presa Guvernul de la Chișinău să rămână pe calea europeană, însă din cauza că oamenii sunt dezamăgiți de PDM, condus de Vladimir Plahotniuc, iar acesta și-a asumat guvernarea europeană, moldovenii sunt dezamăgiți și de UE.

„Oamenii sunt dezamăgiți de UE deoarece sunt dezamăgiți de partidul lui Plahotniuc. Asta este nedrept, deoarece noi am fost foarte activi în a presa acest guvern să rămână pe calea europeană. Eu însumi i-am spus (lui Plahotniuc – n.r.) de mai multe ori: „nu poți flutura steagul european în timp ce te porți ca un stalinist” și mă refer în special la modul în care își tratează oponenții politici, în special la țară. Pe de-o parte este viața săracă de la țară, iar pe de altă parte steagul european fluturat în fața președintelui pro-rus Dodon. Situația este toxică pentru țară”, spune oficialul.

Integral pe CotidianulComentarii

Bine, dar confruntarea dintre maoisti si stalinisti nu e noua, nu?! E (cumva) în firea lucrurilor - istoria recenta e plina ochi de conflicte între exponenti ai regimurilor autocratice (precum cele din Moldova de Est si Germania Mica de astazi, n.m.) - încolo, EURO-puslamaua ar trebui sa se preocupe mai drgraba de ce se întâmpla în propria batatura, unde disidentii si opozitia nationala (anti-stalinista si anti-maoista) sunt reprimati cu bestialitate de stat, inclusiv cu sprijinul Batalioanelor de Asalt progresiste ale "Antifa", nu-i asa?! Cu respect, Paulus

23 septembrie 2018 10:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.