Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sistemul de sănătate din România este afectat de migraţia specialiştilor din domeniu, fiind astfel redusă posibilitatea de a fi acordate îngrijiri medicale de calitate.

Acest lucru este afirmat de reprezentanţii Federaţiei "Solidaritatea Sanitară', care, în acest context, solicită Guvernului să sprijine solicitarea adresată Uniunii Europene (UE) pentru revizuirea principiului subsidiarităţii.

În acest fel, pot fi contracarate efectele migraţiei asupra ţărilor sursă, trecând această temă pe agenda acţiunilor publice din perioada în care România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, susţin sindicaliştii, într-un comunicat de presă, transmis sâmbătă AGERPRES.

"Este de domeniul evidenţei faptul că migraţia masivă combinată cu principiul subsidiarităţii sistemelor de asigurare socială are un impact dramatic asupra ţărilor de plecare. În condiţiile în care cei care migrează pentru muncă sunt în marea majoritate a cazurilor cetăţeni la vârstă activă, odată cu plecarea forţei de muncă România pierde contribuţiile pe care aceşti cetăţeni le-ar fi făcut la sistemele sociale (în special la cel de sănătate). Fenomenul afectează toate ţările sursă pentru migraţie din Uniunea Europeană, sistemele sociale din aceste state riscă să devină nesustenabile din cauza migraţiei. Cu alte cuvinte, sporul de sustenabilitate pentru sistemele sociale din ţările de destinaţie pe care-l aduc migranţii devine un cost cu un impact major în ţările de plecare ale acestora. Libertatea de care se bucură cetăţenii şi oportunităţile de care profită ţările de destinaţie aduc cu acestea un cost imens pentru cetăţenii ţărilor de plecare", se menţionează în comunicatul citat.

Integral pe România LiberăComentarii

CETATEAN Facultatile de Medicina de Stat (gratuite) sa nu permita, printr-o Lege care ar fi votata si promulgata curand, plecarea din Tara pt exercitarea medicinei, absolventilor care n-au rambursat c/v scolarizarii (Facultatii). Suma s-ar situa pe la 200 000 Euro. De ce sa-i scolarizez pe impozitele si taxele mele, pe acesti "medici", care abandoneaza Tara si datoriile contractate la Buget ?! Idem SUA, Canada, Franta, Anglia, etc.

22 septembrie 2018 12:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.