Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un jurnalist al cotidianului El Heraldo de Chiapas a fost asasinat vineri în statul Chiapas din sudul Mexicului, a anunţat angajatorul său, devenind al nouălea reporter ucis în acest an în ţară, relatează AFP.

Mario Gomez, 35 de ani, a fost împuşcat la ieşirea din locuinţa sa în jurul orelor 17.00 (22.00 GMT) în localitatea Yajalon unde era corespondent.

"Recent, depusese plângeri pentru ameninţări", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul redacţiei cotidianului sub acoperirea anonimatului.

Gomez lucra de opt ani pentru acest jurnal unde se ocupa de "informaţii generale, politică, justiţie şi aspecte sociale".

"Cerem o anchetă aprofundată pentru a-i găsi pe responsabilii acestei crime", au scris colegii săi într-un text publicat pe pagina de internet a cotidianului.

Autorităţile judiciare locale au confirmat moartea reporterului şi s-au angajat într-un comunicat "să exploreze toate pistele pentru a aduce în faţa justiţiei pe responsabilii acestei crime".

Mexicul este a doua ţară cea mai periculoasă pentru exercitarea activităţii de jurnalist după Siria, potrivit organizaţiei Reporteri fără Frontiere (RSF).

Din anul 2000, peste o sută de jurnalişti au fost asasinaţi în Mexic şi majoritatea acestor crime au rămas nepedepsite, mai scrie AFP.


Comentarii

antena 3 de cacat asa trebuie facut si cu Gadea si Badea

22 septembrie 2018 10:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.