Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liviu Dragnea a făcut o declarație de presă la finalul CEx al PSD.

”Îmi cer scuze de la Mircea Badea, nu am reușit să încheiem ședința așa cum a spus el. S-au spus păreri, puncte de vedere, controverse, unii colegi s-au completat, alții s-au contrat. Nu este prima ședință în care se discută serios în PSD. Am avut ședințe în care s-a discutat ore în șir, tot foarte deschis, tot foarte profund. Mi-aș dori să nu mai avem astfel de ședințe, în care vorbim despre lucruri care ar trebui să se întâmple, despre faptul că ar trebui să dezbatem în partid dar de fapt nu dezbatem. Avem un mandat foarte serios de la cetățeni, dat în 2016, pentru a duce la capăt niște angajamente pe care ni le-am luat, privind un stat de drept și respectarea drepturilor fundamentale ale omului. S-au spus prea multe, s-a mințit prea mult, nu aveam de ce să nu supun la vot o cerere foarte importantă, esența acelei scrisori. Majoritatea colegilor mei din CEx au avut ședințe cu organizațiile. Majoritatea m-au sunat, au pus telefonul pe speaker, să le spun câteva cuvinte colegilor și să aud ce puncte de vedere au. Mi-au cerut să nu renunț la funcția de președinte al partidului, deși demisia este un act unilateral. Am vorbit despre motivele pe care ei le-au prezentat în scrisoare, pentru care ar fi trebuit să îmi dau demisia. Unul dintre motivele principale era că am deschis prea multe fronturi. Cu Klaus Iohannis, un iubitor de PSD, cu SRI, cu DNA, cu Ministerul Public, cu #rezist, cu SPP. Am spus că nu voi putea niciodată să accept ca cel mai mare partid social-democrat să devină sau să redevină o unealtă a acestui sistem odios. A doua zi după condamnare am spus public că atât cât voi mai fi în această funcție voi face tot ce pot pentru a destructura acest sistem odios, care a distrus mii de vieți în România. Nu noi am deschis fronturile. Fronturile erau deschise. Și nu numai împotriva noastră, ci împotriva întregii societăți. Unul dintre colegi spunea acum câteva luni că protocoalele sunt legale. Apoi că nu sunt. Apoi că plictisim populația. Dacă nu discutăm despre ele nu avem nicio șansă să le eliminăm. Despre ele nu se vorbește la nicio instituție europeană, nicio ambasadă. Probabil consideră că sunt normale. S-a spus că eu sunt vulnerabil. Le-am cerut să îmi răspundă: dacă eu de mâine nu mai exist, sunt radiat din evidența populației. De a doua zi, acest sistem, aceste insituții o să ia în brațe PSD? O să sprijine finalizarea legilor justiției? Acestea, odată adoptate, îi fac pe toți cei care au făcut rău să plătească. Toți care au vorbit, dintre cei care au pictat acea scrisoare au spus că dosarele mele sunt pur politice. Am întrebat dacă vor în continuare ca un om să fie condamnat la închisoare că a chemat lumea la vot? Sau pe baza unor studii sociologice? I-am întrebat dacă pot susține așa ceva. Nu am primit răspuns”

”Am văzut propuneri privind legea off-shore. Legea lobby-ului. Cea din urmă este deja pe site, luată după cea din Austria, va intra în Parlament. Legea off-shore, vrem să intrăm cu ea la votul final miercuri. Nu am cedat cu privire la condițiile puse în acea lege, avantajoase pentru statul român, acceptabile pentru cei care investesc”

”M-am întrebat de ce și colegii din țară și cei prezenți au susținut că trebuie să continui. Poate s-au gândit că nimeni nu mai are inconștiența mea, să se lase ciuruit în asemenea hal și să continue lupta cu acest monstru. Mi-am asumat asta, indiferent că doamna Tarcea încalcă legea doar ca eu să am un complet anume. Despre amnistie și grațiere, pe mine personal nu mă interesează. Vor să o dea la Guvern, să o dea. Este problema lor. Unii colegi au menținut luni de zile o presiune pentru această ordonanță. Premierul Viorica Dăncilă a rezistat. Nimeni nu a răspuns la o întrebare esențială: ce facem cu probele obținute nelegal? Nimeni nu a răspuns cum putem ridica presiunea de pe judecător, pentru a avea garanția că judecă doar după propria conștiință. Dacă răspunsul este amnistie, să dea Guvernul ordonanță. Dacă răspunsul este amnistie prin Parlament, susțin. ”

”Groaza pentru a fi adoptate legile justiției și Codurile penale este dată de faptul că la un moment dat toți cei care au făcut rău vor plăti.”

”Le-am cerut colegilor mei să suspendăm toate alegerile în partid, până la data referendumului”

”55 pentru susținerea continuării mandatului de către mine, 8 împotrivă, o abținere”

”Am refuzat să supun la vot propunerea de excludere a Gabrielei Firea, cu speranța că toată lumea va înțelege că e bine să ne ocupăm de ceea ce am promis. Cu speranța că începând de astăzi nu vor mai ieși membri de partid să critice alți membri sau Guvernul. Mulți colegi mi-au spus că este o speranță deșartă. Poate este ultimul gest pe care l-am făcut, nu am vrut să împingem lucrurile spre extrem. Sper să existe înțelepciune. Sper”

”În ceea ce privește remanierea i-am consultat pe colegi. Aproape în unanimitate au zis după referendum (...) După părerea mea, dacă un ministru nu este un bun comunicator, nu are ce căuta în Guvern”

”Doamna Dăncilă are în continuare susținerea mea totală”

”Marian Neacșu nu este secretarul meu general. Ultimul gest, în sensul cerut de majoritatea colegilor. Să nu mai acceptăm, de fiecare dată mai iese cineva, mai prezintă un proiect personal, mai atacă pe cineva. Nu o putem ține la nesfârșit cu discuții interne în partid. Nu este un avertisment”

”Problema nu e la mine. Nu mi-a fost ușor să blochez acea inițiativă (n.r- excluderea Gabrielei Firea)”

”O să te certe la post, că zici statul paralel (n.r. - Dragnea către o jurnalistă). A continuat șirul de poze pe care le arată un turnător. Nu am ascuns niciodată că am avut întâlniri cu tot felul de oameni. Îmi cer scuze, iar îl citez pe Mircea Badea. Ponta a numit-o (n.r. - pe Laura Codruța Kovesi), un om care a făcut mult rău. Eu i-am cerut lui Maior, înțeleg că el e arhivarul de serviciu, să dea toate pozele. Era o întâlnire semipublică. Pe canapeaua aia au stat mulți. Am stat eu, am plecat, a stat Kovesi, a plecat, a stat Ponta. Au stat mulți. Dacă mai are poze, să le dea”

”S-a auzit că plec din țară. Nu plec din țară”

”Nu sunt de acord și mulți colegi au fost supărați, pentru această categorisire. Opt lideri importanți. Toți membrii din CEx sunt importanți. Toți membrii de partid sunt importanți. Ideea că unii sunt mai membri decât alții nu este acceptabilă”

”Îmi însușesc toate criticile. Și de la ei și de peste tot. Absolut toate. Trebuie să se îmbunătățească ceva în tot partidul. Ce le-am cerut la Neptun și o să le cer în continuare. Trebuie să mai facă și muncă de partid în județe, să facă dezbateri, să nu vorbească de atitudine discreționară unii lideri importanți care se comportă așa în județe”

”Convingerea mea este că jandarmii au acționat legal. Parchetul General are ca obiectiv timorarea forțelor de ordine. Asta e părerea mea. Nu am văzut nicio grabă privind anchetarea celor care au distrus, care au fost violenți”


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.