Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

CEx-ul PSD a fost un spectacol feeric al curvăsăriei politice, elevat la un nivel nemaintâlnit. Jupânul României, Liviu Dragnea a pus România pe tejghea, ca să-şi salveze pielea. Bani în teritoriu, ministere, funcţii în instituţiile Statului, locuri pe listele pentru europarlamentare, etc.

Jupânul a ieşit - ”armetic” (vorba vicepremierului Stănescu) - învingător şi toată lumea îndestulată, susține GÂNDUL. Toată lumea mulţumită, inclusiv cei trei semnatari ai Scrisorii anti-Dragnea. Mulţumiţi, după propriile declaraţii, fiindcă au contribuit decisiv la unitatea partidului. În concluzie, toţi au ieşit mai întăriţi (era să zic înstăriţi). Însă lupta pentru pace din PSD nu s-a încheiat. S-a ajuns la un armistiţiu costisitor. La următoarea rundă a luptei pentru pace Jupânul s-ar putea - din varii motive - să nu mai aibă ce pune pe tejghea.

Liviu Dragnea a reușit să rămână președinte al PSD cumpărând voturi, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la DIGI24. În opinia sa, președintele PSD „acum a mai plătit o tură”. „Cu ce consecințe pentru noi? Vă dați seama că a dat funcții, posturi de europarlamentar, probabil posturi în guvern, contracte preferențiale. Toate astea, domnul Dragnea le-a dat acum pentru a rămâne în funcție. După părerea mea, este ultima dată când domnul Dragnea mai poate să facă shopping-ul ăsta politic”, a apreciat jurnalistul.

Iar funcţiile şi banii cu care aruncă Dragnea în stânga şi dreapta, pentru a-şi cumpăra susţinerea în partid, sunt la guvern, nu la Dragnea, precizează ADEVĂRUL. În plus, vicepremierul Paul Stănescu, un contestatar hotărât al lui Dragnea, are în pixul său banii pe care îi distribuie baronilor în teritoriu. Şi atunci, de ce respect să se mai bucure Dragnea în rândul organizaţiilor PSD?

Cred că cel mai onest ar fi să spunem că nu a fost vorba despre mult zgomot pentru nimic, aşa cum susţin apărătorii d-lui Liviu Dragnea care astăzi îşi freacă mâinile de bucurie că acesta rămâne, cel puţin încă o perioadă, în funcţie, şi poate să le promită pe mai departe posturi, dregătorii, onoruri, ci că Liviu Dragnea nu a câştigat, iar puciştii au pierdut.

Dacă Dragnea se iluzionează că a câştigat o bătălie, rău face. N-a câştigat nimic. Contestatarii săi, oameni importanţi (Gabriela Firea, Marian Neacşu, Paul Stănescu, Rodica Nassar, Călin Dobra, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Robert Negoiţă, Ion Mocioalcă, Dan Tudorache, Adrian Ţuţuianu), sunt bine mersi, în partid, pe funcţii, şefi de filiale importante, cu greutate în numărul de voturi aduse şi în numărul de parlamentari.

Ei vor continua războiul de gherilă cu Dragnea şi, mai devreme sau mai târziu, îl vor scoate în culisele PSD. Şi cum să conduci un partid monolit fără să deţii puterea absolută? Nu se poate aşa ceva. Secretarul General al PSD, lideri importanţi din filialele din Bucureşti, din cele mai puternice filiale din ţară, un vicepremier te contestă. Ce autoritate mai ai în partid? Zero!


Comentarii

Daca politica ar fi doar "armetica", vorba lui Paul Stanescu, Liviu Dragnea ar fi acum un invingator absolut cu incisivii manjiti de sangele politic al adversarilor. Dar, pentru ca politica, chiar si in forma ei primitiva damboviteana, e cu mult mai mult decat atat, Liviu Dragnea nu e un invingator, e doar un supravietuitor. Singura ipoteza in care Liviu Dragnea se putea declara intr-adevar castigator era ca la sfarsitul CEx-ului contestatarii sa fi fost anihilati. Fie intr-o poza de familie regasita in lacrimi de fericire cu acuzatii retrase si armonia reinstalata. Si, dupa aceea, s-ar fi putut pune sa ii elimine pe "fiii ratacitori" unul cate unul. Fie cu disidentii exclusi si zvarliti ca exemplu spre terifianta luare aminte pe scarile din Kiseleff. N-a fost niciuna, nici alta. ziare.com.

25 septembrie 2018 11:06

MOS ION ROATA Sigur, se impun schimbari in Guvern, pentru eficientizarea acestuia. Ce nu intelegem este : DE CE GUVERNUL, sau PARLAMENTUL prin COMISIA pentru CONTROLUL ACTIVITATII SRI NU SESIZEAZA Curtea Constitutionala despre NELEGALITATEA PROTOCOALELOR! Nu credeti ca cele doua institutii)in numele statului roman) poarta raspunderea pentru abuzarea, haituirea si hartuirea cetatenilor romani prin aceste dosare fabricate ? Nu credeti ca tot ele sunt in masura sa spuna : AJUNGE? Am au zit in spatiul public "n" luara de pozitii si angajamente, ba din zona guvernamentala, ba din zona parlamentara, ca vor initia acte normative pentru constatarea nelegalitatii acestor protocoale. Dupa ce au fost lansate aceste "angajamente" totul a intrat ... in ceata, pentru ca : "asa-i la romani"! Cu siguranta CCR ne poate lamuri(dezlega) despre legalitatea acestor protocoale si a probelor obtinute in baza acestora! In rest : PAROLE, PAROLE, PAROLE!

25 septembrie 2018 10:30

Daddy Dragnea greu de “ucis”? Tabara disidenta din partid a inceput sa inteleaga ca Dragnea este un balast, dar inca nu are puterea necesara si nici cu cine sa-l inlocuiasca. Facand o mica analogie , Adolf Hitler a fost si el greu de ucis. Oricât s-au străduit unii dintre generalii lui s-o facă, platind intentia lor cu viata. L-a ocrotit providența? Hitler era convins că așa stăteau lucrurile. Nu de puține ori el obișnuia să spună: Creatorul meu a vrut ca eu sa raman conducatorul Partidului Național Socialist ( fost Partidul Muncitoresc Național-Socialist ) si deci a poporului german , pentru a îndeplini misiunea așa cum îmi dictează conștiința: făurirea unui atotputernic stat național-socialist.

23 septembrie 2018 10:00

ALTII Felicitari si succes major, la urmatoarele scrutinuri, sa fiti majoritari, in continuare ! Dragnea +PSD au reusit sa guverneze pt Popor, sa ofere prosperitate in buzunarele romanilor, s-au straduit sa vindece metastazele cancerului Basescu&Udrea&PDL, sa puna control pe banii publici, etc. Ceea ce a enervat cumplit pe cocalarii si mafiotii pnl, usr, pmp si alte lighioane, care, dupa modelul Javrei Ordinare, intentionau sa puna Curba de Sacrificiu pe grumazul romanilor.

22 septembrie 2018 20:27

Banateanul suparat Ce jeguri de oameni in Psd!!!Dar mai ales cei ce se cred banateni si ardeleni. Numai fudulia este de ei. Pentru niste functii promise de Dragnea au ramas langa acet fiu de militian din Gratia care inainte de 1989 isi forta consatenii, prin santaj, sa-i creasca si lui porci, porci cu care el cumpara bunavointa celor sus pusi ale acelor vremuri. Asta a invatat micutul Dragnea de acasa. Asta face si acum.

22 septembrie 2018 20:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.