Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cercetătorii australieni susțin au identificat în cel mai vechi animal de pe Terra. Este vorba de Dickinsonia, ale cărui fosile, vechi de 558 de milioane de ani, au fost găsite de mai mulți ani, dar nu se știa până acum că este vorba de un animal, scrie BBC News.Cel mai vechi animal de pe Terra, apărut în urmă cu o jumătate de miliard de ani, era oval şi plat, avea un fel de înotătoare dorsală centrală, o lungime de câteva zeci de centimetri şi trăia pe fundul oceanului, fără să aibă gură, intestine şi anus, se arată într-un articol publicat în revista Science.

De-a lungul anilor cercetătorii au dezbătut dacă Dickinsonia era un lichen, o amibă sau un fost regn dispărut. Cercetătorii de la Universitatea Naţională a Australiei (ANU) au adus dovada decisivă că această viețuitoare a fost unul dintre primele animale care au trăit, în orice caz cel mai vechi confirmat vreodată, pe Terra.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.