Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UPDATE 23.00

Potrivit unor surse credibile din interiorul PSD, 56 de organizații ar vota pentru susținerea președintelui Liviu Dragnea, 16 organizații ar vota pentru demisia liderului social-democrat, toate acestea din 72 de voturi în total.

Informația a fost prezentată de Mihai Gâdea, în exclusivitate, la "Sinteza zilei".

Și în București lucrurile sunt complicate pentru Gabriela Firea, după ce primarul de la Sectorul 5, Daniel Florea, a anunțat că este de partea liderului PSD Liviu Dragnea.

"Am luat această decizie pentru că astăzi s-a votat în unanimitate în CEx-ul PSD Sector 5 să mergem alături de domnul președinte Dragnea. Toate luările de poziții au fost în favoarea domnului președinte și au fost vehement împotriva doamnei Firea care strică unitatea partidului la București", a spus Daniel Florea, la Sinteza zilei.

Și Sectorul 2 a decis că îl va susține în continuare pe Liviu Dragnea.

"Astăzi, 20 septembrie la sediul PSD Sector 2 a avut loc întâlnirea Biroului Executiv, deşi ar fi trebuit convocat în mod expres convocat întreg Comitetul Executiv, pentru ca acesta să îi dea mandat Preşedintelui, dnei Rodica Nassar cu care să ne reprezinte la şedința de Comitet Executiv Național de mâine, 21 septembrie.

În urma discuțiilor furtunoase, membrii Biroului Executiv au solicitat UNITATEA PARTIDULUI ŞI SUSȚINEREA PREŞEDINTELUI LIVIU DRAGNEA, cu excepția a trei persoane, şi anume: dna Rodica Nassar, deputatul Mihăiță Vîrză şi un anume individ, pe nume Ilieşiu, care nu face parte din Biroul Executiv al organizaței", a anunțat, pe Facebook, Lenuța Popescu, consilier, la Sectorul 2.

----------

Informație-bombă prezentată în exclusivitate de Mihai Gâdea, la "Sinteza zilei".

Bătălia din PSD a fost deja tranșată. Potrivit surselor Antena 3, 40 de filiale ale partidului și-au arătat susținerea pentru Liviu Dragnea.

Doar 20 de filiale sunt de partea vicepreședintelui PSD Gabriela Firea și a celorlalți contestatari ai președintelui partidului.

"Surse extrem de credibile din Partidul Social Democrat ne vorbesc despre faptul că la această oră 40 de filiale și-ar fi arătat susținerea pentru Liviu Dragnea. 20 ar fi împotrivă, ceea ce arată care ar fi deznodământul zilei de mâine.

După votul de mâine, săptămâna viitoare puciștii vor cere revocarea președintelui Camerei Deputaților de la șefia acesteia, lucru care va fi foarte interesant de urmărit pentru că dacă numărul deputaților care ar părăsi în felul acesta partidul social-democrat ar fi suficient, votul ar putea să depindă de minoritățile naționale și de UDMR", a spus Mihai Gâdea.

Vicepremierul Paul Stănescu, unul dintre semnatarii scrisorii prin care i se cere demisia lui Liviu Dragnea, a declarat joi, la Brăila, că speră ca, după reuniunea Comitetului Executiv Naţional, care va avea loc vineri, toţi parlamentarii social-democraţi care au plecat din partid să revină în PSD şi să se întărească astfel majoritatea parlamentară.

"Grupul de iniţiativă şi-a asumat şi îşi asumă în continuare tot ceea ce e scris în scrisoare fără discuţie. Obiectivul nostru principal este guvernarea. Asta înseamnă să menţinem coaliţia cu ALDE, asta înseamnă să ne aducem înapoi toţi parlamentarii care au plecat. Sper ca, după CEx-ul de mâine, toţi parlamentarii social-democraţi care au plecat să revină în PSD. Pentru că, în ultima perioadă, s-a întâmplat ca anumiţi parlamentari să plece, riscul este mare, dacă rămânem în aceeaşi situaţie, cea de astăzi, să plece la alte partide, să rămână independenţi", a declarat Stănescu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă legată de preluarea preşedinţiei PSD în cazul în care Liviu Dragnea nu ar mai fi liderul partidului, Paul Stănescu a spus că, personal, a avut o discuţie cu aceasta şi că a rămas să se decidă dacă va accepta sau nu conducerea PSD.

"Pot să vă confirm că eu, cel puţin, am avut o discuţie cu doamna prim-ministru şi am rugat-o, în numele grupului, să fie de acord cu acest lucru. Acum, domnia sa rămâne să ne spună dacă va fi de acord sau nu va fi de acord. Dar noi am rugat-o să rămână în continuare preşedinte interimar al partidului, fiind preşedinte executiv. Doamna prim-ministru e un om de partid, e un om de echipă şi eu cred că îşi va asuma acest lucru. Eu asta cred astăzi", a afirmat Stănescu.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.