Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Unul dintre cei mai vocali susținători ai liderului PSD, Liviu Dragnea, a făcut niște declarații năucitoare cu câteva ore înainte de începerea întâlnirii Comitetului Executiv Național (CExN).

„Miza nu o reprezintă demisia lui Dragnea, miza o reprezintă programul de guvernare, stabilitatea ţării. Normal este sa vorbim în interiorul partidului. Nu mor de dragul lui Liviu Dragnea. Ce am avut de spus, am spus in interiorul partidului. (…) Majoritatea va decide astăzi ce este de făcut în continuare. Trebuie să te gândesti şi la curusl euro-leu, la români când faci o scrisoare. Este cel mai grav atac din istoria PSD”, a declarat președintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, citat de CAPITAL.

Liderii PSD se reunesc vineri în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN) pentru a discuta demersul public asumat de mai mulţi lideri ai partidului prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi de şef al Camerei Deputaţilor.

Încă de la primele ore ale dimineţii Dragnea a început să îşi motiveze susţinătorii. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a promis baronului de Vrancea, Marian Oprişan, şefia ministerului de interne la schimb cu susţinerea în CEX, au declarat pentru G4MEDIA.RO surse din partid. Lui Felix Stroe de la Constanţa i s-ar fi promis Ministerul Dezvoltării. S-au împărţit aproape toate locurile eligibile de europarlamentar, s-au dat locuri de secretari de stat, şefi de agenţii şi societăţi naţionale, s-au promis fonduri şi chiar şi candidaturi pentru viitorul parlament.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte astăzi pentru a tranşa disputele apărute în partid ca urmare a scrisorii în care este cerută demisia  lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Scrisoarea care îi are printre semnatarri pe Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu, ar fi asumată de până la 30 de lideri din CEx, anunță GÂNDUL.

Scenariul racolării parlamentarilor pune sub semnul întrebării majoritatea parlamentară, dar nu este singurul. Contestatarii lui Liviu Dragnea din partid ar intenționa să demareze procedura de demitere a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Potrivit surselor ANTENA3, patruzeci de filiale ale PSD și-ar fi arătat susținerea pentru Liviu Dragnea și doar 20 de filiale sunt de partea nemulțumiților din partid.

Adrian Țuțuianu, unul dintre inițiatorii scrisorii anti-Dragnea, a susținut, citat de COTIDIANUL,că sunt 50 de parlamentari care au semnat scrisoarea împotriva liderului PSD, toți de la organizații extrem de puternice, și că numărul acestora continuă să crească. Pe de altă parte, deputatul PSD de Botoșani, Răzvan Rotaru, a afirmat la rândul său că există acești parlamentari nemulțumiți, iar numărul ar fi mult mai mare. „Da, aș putea să spun că sunt între cei 50. Eu zic că suntem mai mulți de 50. În fine. Suntem undeva la vreo 80 de deputați care susținem această schimbare în interiorul partidului pentru a însănătoși acest partid“.

Joi seară, mai multe filiale ale partidului şi-au exprimat explicit susţinerea faţă de Liviu Dragnea, printre acestea numărându-se Teleorman, Vâlcea, Gorj, Bacău, Iaşi, Neamţ, Botoşani, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Arad, Mureş, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Constanţa, anunță ROMÂNIA LIBERĂ..

Printre filialele judeţene care susţin scrisoarea se numără: Bucureşti, Ilfov, Olt,  Dâmboviţa, Ialomiţa, Brăila, Buzău, însă alte filiale sunt încă indecise cu privire la poziţia pe care o vor avea în Comitetul Executiv. Joi seară, au avut loc alegeri la PSD Brăila, acestea fiind câştigate de Mihai Tudose, fost premier şi susţinător al scrisorii îm potriva lui Liviu Dragnea.

Lupte grele între cele două tabere din PSD, cu toate armele și cu riscul ca partidul să piardă majoritatea parlamentară. Însă, susține ADEVĂRUL, Liviu Dragnea nu va demisiona nici din fruntea PSD, nici din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, susţin sursele citate, fapt ce va duce foarte probabil la ruperea PSD şi la pierderea majorităţii parlamentare. În cazul în care Dragnea va câştiga disputa în CEX, nemulţumiţii din partid ar putea merge lângă Victor Ponta la ProRomânia, deci PSD ar pierde aproape jumătate dintre filialele din ţară. Şi chiar dacă disidenţii vor rămâne în partid, PSD, cu Liviu Drganea la conducere, va pierde Puterea.


Comentarii

Trădare totală în PSD: este vorba de o "tradare" INTERGALACTICA si nu doar "totala" - e dezastru in PSD - daca nu sâmbata asta, atunci cel târziu de sâmbata aia cu apa, sau de sâmbata EURO-mortzilor, atunci e terminat si putem instaura paradisul pe Planeta "noastra"!

22 septembrie 2018 8:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.