Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

De câteva săptămâni în staţia de tramvai Şoseaua Fabrica de Glucoză din Bucureşti creşte, strat cu strat, o mică groapă de gunoi. Nu, nu greşesc, chiar creşte, pentru că oamenii s-au obişnuit cu ea, ceva le-a sugerat că dacă sunt nişte resturi aruncate acolo înseamnă că totuşi s-ar putea să fie un loc de aruncat gunoaie. Plus că unde-i un morman de pahare de carton ce rău mai poate face încă un pahar? Cine o să ştie?Nu-i foarte clar de unde a-nceput totul, cert e că într-o zi, acum câteva săptămâni, când m-am întors din concediu, am găsit gunoiul acolo. Era ca şi cum cineva furase un tomberon, îl adusese la marginea oraşului ca să-l răvăşească, să-l verifice, luase ce-i trebuise şi abandonase restul deşeurilor. Ca să ne facem o idee, staţia Şoseaua Fabrica de Glucoză, aflată în zona Pipera, în Sectorul 2 al capitalei, e loc care cu greu a semănat vreodată a staţie. Buruienile cresc pe unde apucă (ambrozie şi toţi fraţii ei mai puţin celebri), nu există un refugiu care să te păzească în vreun fel de viscolul iernii, asfaltul e distrus, nu există un bec care să te încurajeze seara, deci are tot ce-i trebuie. E un loc drăguţ, unde nu ai vrea să te afli. Pentru nici un motiv. Din lume.

Anul acesta, primăria a montat în staţie o bancă metalică. S-a trecut practic într-un nou secol de tehnologie. Banca nu e prevăzută cu lateralele unui refugiu normal, are un acoperiş îngust (foarte îngust, care nu te poate feri nici de ploaie, nici de vânt, nici de soare, nici de ninsoare) şi a fost montată, desigur, doar pe un sens de mers. Cam astea au fost îmbunătăţirile aduse în ultimul secol şi probabil ar trebui să ne mulţumim cu ele.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.