Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

A apărut, în sfârșit, mult-anunțata scrisoare a dizidenților din PSD, prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea atât de la conducerea partidului, cât și din frunea Camerei Deputaților. Scrisoarea este semnată de vicepreședinții formațiunii, Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu. Acuzele acestora vizează, în principal, situația juridcă vulnerabilă a președintelui PSD și faptul că prezența sa în fruntea partidului ar perpetua conflictele cu șeful statului, cu serviciile secrete și cu opoziția parlamentară, împiedicând prin aceasta adoptarea și implementarea măsurilor legislative din domeniul justiției.

Acuzații

Printr-un “rechizitoriu” cu nouă capete de acuzare, cei trei vicepreședinți ai PSD, care au semnat și dat publicității această scrisoare, îl acuză pe Livu Dragnea că este generator de conflicte interne în partid, conflicte care au condus la instalarea a trei guverne în ultimele 19 luni. Tot Dragnea este acuzat că a adus partidul într-un război permanent cu președintele României, cu Opoziția, cu SRI, SPP și DNA.

Liderul PSD mai este acuzat că se face vinovat moral de faptul că agenda publică a fost acaparată cu teme precum corupția, Statul paralel și protocoalele secrete, fapt ce duce, în opinia semnatarilor, la imposibilitatea reformării legislației din domeniul justiției, deoarece Dragnea a devenit un obstacol în adoptarea acestor reglemetări, prin vulnerabilitatea sa juridică. Aceeași vulnerabilitate ar fi generat și accentuat inclusiv protestele de stradă împotriva guvernului.

Integral pe Jurnalul Național