Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scandalul care a izbucnit în PSD nu are cum să nu lase urme adânci asupra imagini partidului. Un membru important, foarte apropiat de Liiviu Dragnea, susține că în urma scrisorii de contestare a președintelui PSD și al Camerei Deputaților, partidul este cel care are de pierdut, anunță EVENIMENTUL ZILEI.   

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, întrebată despre șansele ca PSD să piardă guvernarea, Vasilescu a precizat: „Sunt șanse foarte mari. Partidul va pierde indiferent de situație. (..) E foarte ciudat ca la jumătatea guvernării să ajungem în această situație, dar probabil că acești colegi cu nemulțumiri ne vor informa care au fost motivele".

JURNALUL NAȚIONAL remarcă faptul că nume grele din PSD semnează scrisoarea prin care îi e cerută demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului dar șI de la șefia Camerei Deputaților, acesta fiind acuzat că şi-a debarcat propriile guverne, că trage partidul în jos din cauza problemelor sale penale şi că ia decizii după bunul plac, ignorând vocea liderilor din teritoriu.

Trei dintre cei mai importanţi social-democraţi, Paul Stănescu (vicepremier şi vicepreşedinte al PSD), Gabriela Firea (primar general al Capitalei şi vicepreşedinte PSD) şi Adrian Ţuţuianu (vicepreşedinte PSD) au semnat o scrisoare deschisă în care îi cer lui Liviu Dragnea să-şi dea demisia de la şefia PSD şi de la preşedinţia Camerei Deputaţilor, anunță ADEVĂRUL. Cei trei, care au semnat în numele unui „comitet de iniţiativă“, prezintă nouă probleme cu care se confruntă PSD din cauza preşedintelui de partid.

Și Marian Neacşu, secretar general al PSD şi persoană care a fost mâna dreaptă a lui Dragnea în partid, a întors armele împotriva şefului său, fiind printre cei care îl acuză de modul cum conduce partidul, anunță COTIDIANUL.

Și Nicolae Bădălău, senator PSD, a vorbit despre scrisoarea anti-Dragnea și a afirmat că aceasta este semnată de cel puțin 25 de lideri ai partidului. „Am semnat și eu scrisoarea, eram undeva la numărul 25", a declarat Nicolae Bădălău, miercuri seară, citat de ANTENA3. „Fiecare trebuie să își asume acea semnătură și decizia. Așa e bărbătește într-un partid”, a mai spus Bădălău.

Pentru a rezolva probleme PSD, Stănescu, Firea, Ţuţuianu și ceilați semnatari propun 19 „acţiuni“ pe care trebuie să le facă partidul lor. Primele două, demisia de urgenţă a lui Dragnea din funcţiile politice şi publice, precum şi asigurarea interimatului la cârma partidului de Viorica Dăncilă, preşedinte executiv şi premier al României. Interimatul ar ţine până la un Congresul Extraordinar al PSD în februarie 2019.

Urmarea scrisorii adresate lui Dragnea a fost convocarea Comitetului Executiv pentru vineri, zi în care se va decide dacă în PSD se va adânci conflictul între Liviu Dragnea şi contestatarii săi, sau actualul preşedinte social-democrat înţelege să facă un pas în spate pentru a nu continua scandalul în partid, anunță ROMÂNIA LIBERĂ.

Indiferent ce se va întâmpla în Comitetul Executiv al PSD de vineri, Dragnea va fi înfrânt, susține DIGI24. Și dacă va reuși, din nou, să cumpere voturi, să supraviețuiască unui vot împotriva sa și să rămână, pe hârtie, președintele partidului, va pierde puterea. De fapt, a și pierdut-o. De ce? Pentru că deja nu mai stăpânește Parlamentul, instituția pe care a dirijat-o cu mână de fier, până de curând, pentru a-și atinge obiectivele personale și a-și ataca adversarii. Iar dacă nu mai controlează Parlamentul, nu mai controlează nici Guvernul, care va depinde de altcineva pentru a nu pica la prima moțiune de cenzură.

Însă apariția numelui premierului Viorica Dăncilă e semnalul cel mai neliniştitor din textul scrisorii dizidenților din PSD, afirmă GÂNDUL. Fiindcă nu poate fi ţinută în două pervaze concomitent până la începutul anului viitor, „Comitetul de iniţiativă”, oricare ar fi acela, trebuie să se fi consultat cu „neconflictuala” doamnă Dăncilă. Dacă, aşa cum se bănuiește, a făcut-o, ultimele cuvinte ale lui Dragnea vor fi, cu siguranţă, „Şi tu, Vasilica?”


Comentarii

Statul perpendicular Viorico, da de o "microdoza" ce zici - nu vrei sa-ti vânda #rezistacii! una, sa umbli si tu "în EURO-chilotzi, la metrou"?!

20 septembrie 2018 23:15

Victor Ponta Ba eu am făcut (pâna una-alta) publică o fotografie în care Laura Codruța Koveși și Liviu Dragnea stau împreună pe o canapea. În imagini mai apar George Maior și Gabriel Oprea - da' MEDIA-putorile aste nu vor sa o dea pe post! Ia de vezi la: https://www.activenews.ro/stiri-politic/Victor-Ponta-a-facut-publica-o-fotografie-in-care-Laura-Codruta-Kovesi-si-Liviu-Dragnea-stau-impreuna-pe-o-canapea.-In-imagini-mai-apar-George-Maior-si-Gabriel-Oprea-152743

20 septembrie 2018 23:13

Statul perpendicular Viorico, tie iti trebuie un perpendiculara, iar livache iti ofera una "moarta" Uite aici statul paralel: https://www.comisarul.ro/articol/statul-paralel-cine-sta-pe-canapea-cu-el_964070.html

20 septembrie 2018 16:46

Shalom Mai tigane de Craiovene sau cocalar ce esti, asta n-a avut mana proasta ci este un prost si un hot ca tine. Voi va cacati pe voi sa scapati de justitie. Chiar crezi ca toti romanii sunt prosti? De ce cacatul de dragnea obtine 7-10% in sondaje? De bun roman ce este?

20 septembrie 2018 14:28

Shalom Romania are mult mai multe probleme decat niste cufureli de protocoale incheiate de DNA cu alte servicii. In Romania se nasc 160 000 de copii anual fata de 320 000 in 1990 (era deja liber la avort-Decret Lege nr 1 din 26 decembrie 1989) si fata de 465 000 in 1969, dupa decretul lui Ceausescu. Din pacate din date neoficiale rezulta ca 30% dintre cei nacuti acum sunt tigani. Cine se ocupa de problema lor? Nimeni! Ei nici nu exista. Din date oficiale ale unei fundatii, peste 200 000 de oameni (majoritatea tigani), plus cateva mii de romani sau unguri ajunsi la limita saraciei sunt "cetateni ai nimanui" Au domiciliu" informal!?". Ei traiesc la marginea localitatilor, pe locurile unor foste iazuri sau balti, in conditii de ev mediu sau la margine gropilor de gunoi din marile orase. Nu au domiciliu stabil, nu au case sau daca au case nu si le-au putut intabula ca n-au acte de proprietate. Printre astia sunt si 40 000 de copii. In Romania, aproape ca-n comunism, daca n-ai casa, n-ai domiciliu, daca n-ai domiciliu nu poti avea o carte de identitate . Numai in Romania CI este strict legata de proprietate. In Romania numai 35% din populatie beneficiaza de gazele naturale, desi daca exploatarea din Marea Neagra isi da drumul nu va avea ce face cu gazele caci tembelii au distrus si industria petrochimica. Le vom da la altii!!In Austria sau Ungaria care n-au aceasta resursa (nici Germania nu se poate lauda) s-a ajuns la 95% din locuinte alimentate cu gaz. In Romania 55% din populatie se caca in fundul curtii ( Acolo o fi fost facut si Gh Craioveanu, dupa ce s-a scremut ma-sa). Pana se vor face canalizari si alimentari cu apa sau gaze vor disparea multe sate. Cei plecati in alte tari din sate sarace nu se mai intorc. Astea-s problemele Romaniei. Nu singurele!

20 septembrie 2018 14:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.