Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scandalul care a izbucnit în PSD nu are cum să nu lase urme adânci asupra imagini partidului. Un membru important, foarte apropiat de Liiviu Dragnea, susține că în urma scrisorii de contestare a președintelui PSD și al Camerei Deputaților, partidul este cel care are de pierdut, anunță EVENIMENTUL ZILEI.   

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, întrebată despre șansele ca PSD să piardă guvernarea, Vasilescu a precizat: „Sunt șanse foarte mari. Partidul va pierde indiferent de situație. (..) E foarte ciudat ca la jumătatea guvernării să ajungem în această situație, dar probabil că acești colegi cu nemulțumiri ne vor informa care au fost motivele".

JURNALUL NAȚIONAL remarcă faptul că nume grele din PSD semnează scrisoarea prin care îi e cerută demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului dar șI de la șefia Camerei Deputaților, acesta fiind acuzat că şi-a debarcat propriile guverne, că trage partidul în jos din cauza problemelor sale penale şi că ia decizii după bunul plac, ignorând vocea liderilor din teritoriu.

Trei dintre cei mai importanţi social-democraţi, Paul Stănescu (vicepremier şi vicepreşedinte al PSD), Gabriela Firea (primar general al Capitalei şi vicepreşedinte PSD) şi Adrian Ţuţuianu (vicepreşedinte PSD) au semnat o scrisoare deschisă în care îi cer lui Liviu Dragnea să-şi dea demisia de la şefia PSD şi de la preşedinţia Camerei Deputaţilor, anunță ADEVĂRUL. Cei trei, care au semnat în numele unui „comitet de iniţiativă“, prezintă nouă probleme cu care se confruntă PSD din cauza preşedintelui de partid.

Și Marian Neacşu, secretar general al PSD şi persoană care a fost mâna dreaptă a lui Dragnea în partid, a întors armele împotriva şefului său, fiind printre cei care îl acuză de modul cum conduce partidul, anunță COTIDIANUL.

Și Nicolae Bădălău, senator PSD, a vorbit despre scrisoarea anti-Dragnea și a afirmat că aceasta este semnată de cel puțin 25 de lideri ai partidului. „Am semnat și eu scrisoarea, eram undeva la numărul 25", a declarat Nicolae Bădălău, miercuri seară, citat de ANTENA3. „Fiecare trebuie să își asume acea semnătură și decizia. Așa e bărbătește într-un partid”, a mai spus Bădălău.

Pentru a rezolva probleme PSD, Stănescu, Firea, Ţuţuianu și ceilați semnatari propun 19 „acţiuni“ pe care trebuie să le facă partidul lor. Primele două, demisia de urgenţă a lui Dragnea din funcţiile politice şi publice, precum şi asigurarea interimatului la cârma partidului de Viorica Dăncilă, preşedinte executiv şi premier al României. Interimatul ar ţine până la un Congresul Extraordinar al PSD în februarie 2019.

Urmarea scrisorii adresate lui Dragnea a fost convocarea Comitetului Executiv pentru vineri, zi în care se va decide dacă în PSD se va adânci conflictul între Liviu Dragnea şi contestatarii săi, sau actualul preşedinte social-democrat înţelege să facă un pas în spate pentru a nu continua scandalul în partid, anunță ROMÂNIA LIBERĂ.

Indiferent ce se va întâmpla în Comitetul Executiv al PSD de vineri, Dragnea va fi înfrânt, susține DIGI24. Și dacă va reuși, din nou, să cumpere voturi, să supraviețuiască unui vot împotriva sa și să rămână, pe hârtie, președintele partidului, va pierde puterea. De fapt, a și pierdut-o. De ce? Pentru că deja nu mai stăpânește Parlamentul, instituția pe care a dirijat-o cu mână de fier, până de curând, pentru a-și atinge obiectivele personale și a-și ataca adversarii. Iar dacă nu mai controlează Parlamentul, nu mai controlează nici Guvernul, care va depinde de altcineva pentru a nu pica la prima moțiune de cenzură.

Însă apariția numelui premierului Viorica Dăncilă e semnalul cel mai neliniştitor din textul scrisorii dizidenților din PSD, afirmă GÂNDUL. Fiindcă nu poate fi ţinută în două pervaze concomitent până la începutul anului viitor, „Comitetul de iniţiativă”, oricare ar fi acela, trebuie să se fi consultat cu „neconflictuala” doamnă Dăncilă. Dacă, aşa cum se bănuiește, a făcut-o, ultimele cuvinte ale lui Dragnea vor fi, cu siguranţă, „Şi tu, Vasilica?”