Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nume grele din PSD semnează scrisoarea prin care îi e cerută demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului dar șI de la șefia Camerei Deputaților, acesta fiind acuzat că şi-a debarcat propriile guverne, că trage partidul în jos din cauza problemelor sale penale şi că ia decizii după bunul plac, ignorând vocea liderilor din teritoriu.

Trei dintre cei mai importanţi social-democraţi, Paul Stănescu (vicepremier şi vicepreşedinte al PSD), Gabriela Firea (primar general al Capitalei şi vicepreşedinte PSD) şi Adrian Ţuţuianu (vicepreşedinte PSD) au semnat o scrisoare deschisă în care îi cer lui Liviu Dragnea să-şi dea demisia de la şefia PSD şi de la preşedinţia Camerei Deputaţilor, anunță ADEVĂRUL. Cei trei, care au semnat în numele unui „comitet de iniţiativă“, prezintă nouă probleme cu care se confruntă PSD din cauza preşedintelui de partid.

În primul rând, observă COTIDIANUL, liderului PSD i se reproşează că a decis singur cine să fie premierii daţi de PSD şi că tot singur a fost cel care a gândit schimbările guvernelor PSD, fiind folosită inclusiv o moţiune de cenzură împotriva propriei echipe, lucru nemaiîntâlnit până la acel moment. „Moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern, instalarea a nu mai puţin de trei guverne în 19 luni, schimbările neexplicate ale unor miniştri, sunt elemente percepute în mod negativ de electoratul PSD“, au precizat contestatarii preşedintelui PSD.

Contestatarii preşedintelui mai atrag atenţia că problemele penale ale lui Dragnea trag partidul în jos, PSD ajungând în sondaje la 25-30%, în timp ce şeful partidului se bucură de o cotă de încredere de 7-12%, fiind cel mai contestat lider social-democrat din ultimii ani. Cei trei au precizat că sunt în favoarea schimbărilor în Justiţie, inclusiv pentru amnistie şi graţiere, dar doar prin cale parlamentară şi dezbateri serioase, afirmă NAȚIONAL.

Pentru a rezolva probleme PSD, Stănescu, Firea şi Ţuţuianu propun 19 „acţiuni“ pe care trebuie să le facă partidul lor. Primele două, demisia de urgenţă a lui Dragnea din funcţiile politice şi publice, precum şi asigurarea interimatului la cârma partidului de Viorica Dăncilă, preşedinte executiv şi premier al României.

Interimatul ar ţine până la un Congresul Extraordinar al PSD în februarie 2019.
Imediat după apariţia scrisorii au început poziţionările pro sau împotriva scrisorii. Marian Neacşu, secretar general al PSD şi persoană care a fost mâna dreaptă a lui Dragnea în partid, a întors armele împotriva şefului său, fiind printre cei care îl acuză de modul cum conduce partidul. Baronii PSD din Buzău şi Caraş-Severin, Marcel Ciolacu, respectiv Ion Mocioalcă, au anunţat și ei că sunt de acord cu scrisoarea anti-Dragnea, la fel ca fostul prim-ministru Mihai Tudose şi Niculae Bădălău (preşedinte PSD Giurgiu), afirmă GÂNDUL. „Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii şi spaime imaginare“, a afirmat Ciolacu, fost vicepremier şi om de încredere al preşedintelui PSD.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a făcut apel la unitatea PSD, însă aceasta a precizat faptul că ea nu se vede în poziţia de a vota împotriva vicepremierului Paul Stănescu, unul dintre semnatarii scrisorii anti-Dragnea, pentru că îi e „amic“, afirmă ADEVĂRUL. „Nu s-a pus problema ca cei trei să fie excluşi din partid. Avem nevoie de o soluţie echilibrată, nu de răfuieli politice. Eu nu mă văd votând împotriva lui Paul Stănescu, care imi este amic“, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. Ministrul Muncii, persoană care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al PSD, a punctat faptul că ţine doar de Dragnea dacă alege să-şi dea demisia.

Și deputatul Gheorghe Şimon, preşedinte al Comisiei pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare din Camera Deputaţilor, şi-a exprimat susţinere pentru „scrisoarea-document menită să clarifice situaţia internă din PSD“. „Sunt întru totul de acord cu textul scrisorii şi susţin, la rândul meu, ideea dezbaterii acesteia în Comitetele Executive ale organizaţiilor judeţene, precum şi supunerea la vot a textului, în vederea mandatarii clare şi argumentate a reprezentanţilor care urmează să decidă în CEx. Consider ca acest demers este unul democratic, normal şi benefic pentru PSD, dar mai ales pentru România”, a precizat Gheorghe Şimon.

Și ROMÂNIA LIBERĂ remarcă faptul că printre adversarii lui Liviu Dragnea se mai numără Niculae Bădălău (Olt), Marian Oprișan (Vrancea), Felix Stroe (Constanța), Ion Mocioalcă (Caraș-Severin), Robert Negoiță (București- sectorul 3), Dan Tudorache (Bucureşti - Sector 1), Rodica Nassar (București - Sector 2) sau  Ion Rotaru (Brăila).

Nicolae Bădălău, senator PSD, a vorbit despre scrisoarea anti-Dragnea și a afirmat că aceasta este semnată de cel puțin 25 de lideri ai partidului. „Am semnat și eu scrisoarea, eram undeva la numărul 25", a declarat Nicolae Bădălău, miercuri seară, citat de ANTENA3. „Fiecare trebuie să își asume acea semnătură și decizia. Așa e bărbătește într-un partid”, a mai spus Bădălău.

De partea cealaltă s-au poziţionat în favoarea lui Dragnea Marius Dunca (preşedinte PSD Braşov), Dragoş Benea (preşedinte PSD Bacău), Ionel Arsene (PSD Neamţ), Maricel Popa (PSD Iaşi) şi Doina Fedorovici (PSD Botoşani). Nu în ultimul rând, afirmă JURNALUL NAȚIONAL, liderii organizaţiilor PSD din Transilvania urmează să decidă azi dacă susţin sau nu scrisoarea, anunţul fiind făcut de preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

Urmarea scrisorii adresate lui Dragnea a fost convocarea Comitetului Executiv pentru vineri, zi în care se va decide dacă în PSD se va adânci conflictul între Liviu Dragnea şi contestatarii săi, sau actualul preşedinte social-democrat înţelege să facă un pas în spate pentru a nu continua scandalul în partid, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

Practic, războiul a fost declarat oficial şi o soluţionare a problemei nu mai poate fi amânată sau tergiversată. Dincolo de mizele personale ale protagoniştilor, masa membrilor PSD se vede pusă în postura de a face o alegere: ori Dragnea, ori contestatarii. Iar aceşti din urmă nu sunt fitecine în partid. Vineri, când Liviu Dragnea a convocat Comitetul Executiv al partidului, miza reală nu va fi supravieţuirea politică a liderului teleormănean, ci rămânerea PSD la guvernare.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să răspundeți la următoarea întrebare: Își va da Liviu Dragnea demisia din toate funcțiile, așa cum îi cer răzvrătiții din PSD?


Comentarii

În euro-Chiloti la Metrou NU, NU VA MAI #REZISTA! Haideti fratilor & "partenerilor" sa iesim ca sa fukcem ca toti EURO-dracii transatlantici-TTIP si sa-l dam jos!

22 septembrie 2018 8:07

Lingaul Asta nu se lasa dus decat ,direct la penitenciar !!

21 septembrie 2018 8:45

Lute Acest jeg penal nu se lasa pana nu ne nenoroceste pe toti ,e o lepra tipic portocalie .vezi ce au facut peste tot pe unde au fost bagati !!

21 septembrie 2018 8:44

#NORMAL ca merg la Referendum! Cu respect, Cristi Danileţ (ciorditor-manglitor 100% PENAL de dosare la SIPA, n.m.)!

20 septembrie 2018 23:19

Statul perpendicular Sa-mi bag EURO-pula, io nu (prea) cred ca va mai #REZSTA !!! Cred ca pica, ca si #REZISTACII când dai cu DDT prin copaci si prin euro-boschetzi!

20 septembrie 2018 23:02

Marius Ivanescu Si între prieteni & "parteneri": Fessică de Bookcică-Likă! - asa-mi zice mie ...

20 septembrie 2018 22:49

Marius Ivanescu Pulica!

20 septembrie 2018 22:47

Vasile Mircescu Cum pula mea sa furi de la copii - ca copiii trebuie ei însisi ciorditi si dati (cadou) la euro-bulagii LGBT-ORL (adica la "gay"-ii de bulan-"gen", ca sa-i "educe" aia sexual, nu?! Ia hai ca asta e buna!

20 septembrie 2018 22:46

@V Ai dispozitie sute de mii de SCROAFE bolnave de pesta porcina africana. Asteapta si ele o bucurie inainte de a fi omorate. Poti sa incerci si cu scroafa care te-a fatat, adica ma-ta!

20 septembrie 2018 19:35

v I-as fute-n cur prin sodomizare anala pe criticii d-lui Dragnea.

20 septembrie 2018 17:18

Statul perpendicular Uitati-va cum statea tolanit pe canapea, el si statul paralel:https://www.comisarul.ro/articol/statul-paralel-cine-sta-pe-canapea-cu-el_964070.html

20 septembrie 2018 16:50

Cat de Dancila poti sa fii mai gaozare Ghe Craioveanu? Craiovene, vei merge la vizite conjugale?

20 septembrie 2018 13:35

lulu N-are de ce renunta. Ar insemna sa recunoasca mascarada de proces. Cat despre "cei trei importanti membri", se poate spune ca au fost impinsi la acest fapt, cu dosarele facute pe masa, intr-un santaj ordinar, cum s-a intamplat cu grindeanu si tudose.

20 septembrie 2018 13:29

Vasile Mircescu "Cat de javra potzi sa fii ca sa furi de la copiii !!!" apoi derivata dupa 10 August "Cat de javra potzi sa fii sa gazezi niste copiii !!!" spune totul despre caracterul acestui "individ"...Daca mai adaugi ca atunci caind inca era insurat in "Familia Traditzionala" cu Bombonica cu doi copiii se arunca in asternutul secretarei blondine de 25 de ani pe care-o ia si-n Brazilia sa-i faca sex oral...Asa ca abandoneaza "Familia Traditzionala " si traieste in amantlac cu juna blondina...Si asta-i modelul de curvasareala ce ma cheama pe mine si familia mea la Referendum...Bineintzeles ca nu voi merge...Bani aruncatzi pe fereastra sa-si faca Dragnea jocurile politice...Si popa in biserica zice "sa nu preacurvesti"...Daca nu-si pune partidul si Inspectzia Judiciara sa-l Gratzieze si Amnestieze...sa se duca la locul unde merita, adica la Jilava....

20 septembrie 2018 11:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.