Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

“Decizia politică” de a încredinţa editarea manualelor şcolare unei singure edituri anulează concurenţa şi creează mari deservicii actului educaţional, anunţă, marţi, Uniunea Editorilor din România, precizând că efectele create sunt “extrem de nocive pe termen lung”.

"Uniunea Editorilor din România, asociaţie profesională ce reuneşte principalele edituri de carte şcolară şi educaţională, constată cu regret că decizia politică de încredinţare a editării manualelor şcolare către o singură editură creează mari deservicii actului educaţional, cu efecte extrem de nocive pe termen lung: exclusivitatea dreptului de a edita manuale acordată Editurii Didactice şi Pedagogice (EDP) anulează concurenţa, cheia de boltă a economiei de piaţă şi, implicit, creşterea calităţii manualelor; monopolizarea manualelor de către o singură editură poate avea efecte negative în perspectivă, prin controlul politic şi ideologizarea informaţiilor; editura unică aleasă nu deţine logistica şi resursele umane pentru a derula în condiţii optime acest proces deosebit de complex, iar rezultatele sunt catastrofale", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de Uniunea Editorilor din România.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.