Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Viorica Dăncilă a reușit două contraperfomanțe politice majore în doar câteva ore: n-a ajuns la timp pentru întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi a anulat întrevederea cu ministrul german de Externe, Heiko Maas – totul în aceeaşi zi.

Premierul României avea programată, luni seara, o întâlnire cu şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Aeroportul Băneasa, pentru o discuţie de 15 minute. G4MEDIA susține că, Dăncilă a fost cea care a insistat să se vadă cu Juncker, care a venit în România pentru a participa la Summitul celor Trei Mări, găzduit de preşedintele Iohannis. Însă, contrar tuturor uzanţelor diplomatice, Dăncilă n-a ajuns la timp la aeroport.

Guvernul a explicat ulterior că avionul oficialului european a aterizat mai devreme, dar şi că ofiţerii SPP au preluat coloana de la scara avionului şi au plecat direct la hotel. Surse citate de COTIDIANUL au declarat că Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecării de pe aeroport şi că protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei, dar premierul lipsea.

EVENIMENTUL ZILEI susține că Dăncilă avea nevoie de această întâlnire ca de aer, în condițiile în care de mai bine de o lună, după mitingul din 10 august, relațiile sale la Bruxelles sunt puse sub semnul întrebării.

Dar Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, nu a fost singura „victimă“ a Vioricăi Dăncilă: o altă întrevedere ratată de premierul român a fost cea cu ministrul de Externe al Germaniei, anunță ADEVĂRUL. La Summitul „Iniţiativa celor Trei Mări“ a participat şi ministrul german al Afacerilor Externe, Heiko Maas, avea programată, la Palatul Victoria, o întrevedere cu premierul român Viorica Dăncilă. Însă cu puţin timp înainte de ora programată, Guvernul român a anulat întrevederea.

Ziariştii germani nu ştiau dacă autorităţile române au oferit şi o explicaţie pentru această contramandare a întâlnirii. Ei s-au arătat cu atât mai surprinşi cu cât atunci au aflat şi de incidentul petrecut în aceeaşi seară la Aeroportul Băneasa, când Viorica Dăncilă nu s-a mai prezentat la întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Premierul româ a afirmat, marţi, la începutul şedinţei de guvern, că este regretabil faptul că se folosesc evenimente precum summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări în jocuri politice, în detrimentul intereselor României, aducând costuri de imagine pentru ţara noastră, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Ea a spus că se aştepta ca organizatorii acestui eveniment să îşi canalizeze energiile în implicarea tuturor instituţiilor.

„Din păcate, nu pot să nu remarc faptul că şi această reuniune internaţională este politizată într-un mod total lipsit de responsabilitate şi de etică. Acumularea de capital electoral nu ar trebui să primeze în faţa intereselor economice ale României. Este regretabil faptul că se folosesc astfel de evenimente şi instituţii ale statului în jocurile politice, evenimente care ar trebui să promoveze România şi care să nu aibă mize personale, evenimente care sunt folosite de multe ori în detrimentul intereselor României, aducând costuri de imagine pentru ţara noastră”, a mai afirmat premierul, care nu s-a numărat între participanţii la summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări.

După ce a ratat întâlnirea cu Juncker la sosire, premierul a reuşit totuşi să ajungă la plecarea şefului Comisiei Europene din România, a doua zi, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Viorica Dăncilă a ajuns la aeroport la ora 11.55. În schimb, preşedintele CE nu a mai ajuns la ora 12.30, cum era programat iniţial, ci la 13.00.

„Cei doi oficiali au avut o discuţie cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Preşedinţii române a Consiliului UE“, a informat Palatul Victoria. Totuși, constată EVENIMENTUL ZILEI, de aici încolo încep speculațiile: Oare Juncker a întârziat la aeroport, deși știa că e așteptat de prim-ministru, ca o lecție pentru că nu a găsit-o pe Dăncilă la aeroport când a aterizat și acest lucru l-a deranjat?

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să răspundeți la următoarea întrebare: Cine e de vină pentru că premierul român Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea programată pe aeroportul Băneasa cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker?Președintele Klaus Iohannis, care a sabotat întâlnirea, SPP, pentru că nu a anunțat premierul român de schimbarea programului sau premierul Viorica Dăncilă, pentru că a renunțat la serviciile SPP?


Comentarii

Propagandă cretinoidă Gafele sunt în capul vostru, băi soroșeilor! Dacă ar fi făcut Dăncilă învârtelile cu bani, inclusiv cea cu „Cumințenia Pământului”, de pe vremea lui Cioloș, dacă ar fi absorbit zero fonduri europene, dacă ar fi modificat Codul Penal din pix, dacă ar fi băgat securimea in anchetele penale și i-ar fi proptit pe securiști în coasta judecătorilor, cum au facut au făcut același Cioloș și madam Prrrună din „guvernul meu” prin ordonanța 6, ați fi urlat de se cutremura galaxia! Sunteți puși doar pe dărâmat, pe pus piedici și băgat răngi deoarece pentru asta sunteți plâtiți și răsplătiți din bugetele colosale pe care le pretinde Iohannis pentru sine și pentru uneltele sale! Aceasta este una din marile probleme ale României, atât prin prizma banilor, dar mai ales pentru dezbinarea și ura sălbatică pe care o propagați în societatea românească, menită sî ducă la dezmembrarea României ca stat și la distrugerea poporului român ca națiune! Iar după goarna voastră, a jurnaliștilor înhămați la căruța propagandei soroșiste, se iau, din păcate, tot mai mulți nătărăi, mai ales cei cu pretenții de telectuali, adică analfabeții cu ștaif, care înfundă România tot mai adânc în rahat.

19 septembrie 2018 14:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.