Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

A apărut și prima reacție oficială a liderului PSD, Liviu Dragnea, la tensiunile mai mult sau mai puțin mascate din partid. Dragnea a respins luni ideea unei demisii. Liviu Dragnea a declarat că funcția de președinte al formațiunii „nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, și nu poți să o tranzacționezi ca la piață”. Liderul PSD a anunțat totodată un nou Comitet Executiv curând.

„Nu mai trebuie lungită foarte mult (decizia privind convocarea unei ședințe a CExN – n.r.). Am vorbit cu foarte mulți colegi, am vorbit și azi, o să vorbesc și mâine, și o să decidem”, a declarat, luni, la Parlament, Liviu Dragnea, întrebat dacă este o urgență convocarea unui ședințe lărgite a partidului, anunță COTIDIANUL.

Întrebat dacă există scrisoarea despre care se vorbește, Dragnea a ridicat din umeri. „Nu ştiu, am vorbit cu majoritatea colegilor care au avut şi poziţii în sensul ăsta, care urmează să aibă poziţii în continuare în sensul ăsta, cu toţi cu care am vorbit ideea este că închidem toate aceste discuţii, pentru că avem aprobat un pachet de proiecte la Comitetul Executiv, sunt cele din programul de guvernare de care trebuie să ne ocupăm, nu de discuţii din astea fără sfârşit. Nu le văd bine deloc (astfel de discuţii – n.r.)”, a spus acesta.

Totuși, constată EVENIMENTUL ZILEI, doi lideri PSD confirmă existența scrisorii care îl contestă pe Liviu Dragnea. Fostul premier Mihai Tudose a dat de de înțeles clar luni că scrisoarea nemulțumiților din PSD există. Astfel, întrebat dacă acea scrisoare există şi dacă a văzut-o, fostul premier a răspuns:„Vă mai spun o dată, că v-am spus ceva şi aţi interpretat-o… Unii au susţinut că nu există, că ei nu au văzut-o. Dumneavoastră aţi văzut, aţi semnat Declaraţia de independenţă a Statelor Unite? Nu. Există totuşi, nu?”.

CURENTUL precizează că Tudose a susținut în același timp că el nu a semnat scrisoarea. „Eu v-am spus că nu am semnat acea scrisoare”, a declarat Mihai Tudose, la Palatul Parlamentului. La rândul său, primarul Sectorului 1 Dan Tudorache, care este și președintele PSD Sector 1, a precizat că scrisoarea anti-Dragnea există. „Am văzut-o. Există. Nu este o făcătură. Numai președinți de organizații (au semnat – n.r.). Sunt multe semnături.

La un moment dat, bănuiesc, când va avea cel puțin jumătate din numărul CEX-ului, va fi făcută publică”, a declarat, luni, Dan Tudorache, presei întrebat dacă a văzut scrisoarea din PSD despre care se vorbește în spațiul public și care este atribuită unui grup de lideri care vor retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului, anunță ADEVĂRUL. Întrebat dacă în textul scrisorii se solicită retragerea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte PSD, Dan Tudorache a răspuns, din nou, afirmativ: „Da”.

Chestionat dacă este dispus să facă un pas în spate dacă i se cere, președintele PSD Liviu Dragnea a răspuns: „S-a discutat de multe ori asta la noi în partid, s-a discutat şi în congres, s-a discutat şi la miting şi la alte Comitete Executive, tot timpul revine această problemă care vine din afara partidului, din păcate. Pe mine mă interesează foarte mult să ducem până la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altora şi nici temele impuse de Iohannis”.

Dragnea a precizat totodată că, deocamdată, nu i s-a cerut să facă un pas în spate, „dar nu e imposibil”. „Funcția de președinte al partidului nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, și nu poți să o tranzacționezi ca la piață”, a adăugat Liviu Dragnea, citat de ANTENA3.

Pe de altă parte, trecut prin multe lupte politice, Traian Băsescu simte că în PSD s-a declanşat bătălia pentru putere, pentru că slăbiciunile liderului încep să fie tot mai evidente, anunță GÂNDUL. „E o luptă teribilă pentru putere. Haita i-a simţit slăbiciunea şi s-a năpustit. În politică, lupta pentru putere e nemiloasă, mai ales în momentul în care tu, care eşti în vârful puterii politice, nu simţi să te dai la o parte. (...) Eu am impresia că sunt destul de exagerate veştile cu scrisoarea, cu 30 de preşedinţi de organizaţii... Au şi ei un statut şi nu cred că aşa se poate face o debarcare la PSD”, a declarat Traian Băsescu într-o emisiune la TVR, întrebat care este părerea sa despre situaţia din PSD.

ADEVĂRUL amintește că filialele PSD din Ardeal solicită convocarea unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional pentru a clarifica ultimele nemulţumiri din partid, a anunţat vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea, la finalul unei şedinţe cu liderii organizaţiilor PSD din Transilvania. Apelurile lor au fost ignorate de preşedintele Liviu Dragnea, cu toate că solicitările au venit de la lideri din aproape toate regiunile ţării.