Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prezentatoarea de ştiri Andreea Berecleanu (43 de ani) a enumerat motivele pentru care a ales să-şi retragă cei doi copii din sistemul de învăţământ de stat şi a ales să-i educe la o şcoală britanică, scoţând în evidenţă neajunsurile învăţământului românesc.
Andreea Berecleanu are doi copii, Petru (13 ani) şi Eva (17 ani), din căsnicia cu jurnalistul Andrei Zaharescu. Într-un interviu acordat Cristinei Stănciulescu, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1 a explicat că a hotărât să-şi retragă copiii de la şcolile de stat pentru că răbdarea îi ajunsese la limită.
 
„Sistemul de învăţământ românesc te îndeamnă către acest pas. Eu am renunţat la programa românească pe când Eva era în clasa a VII-a şi Petru era în clasa a II-a. A fost o decizie bine cântărită chiar dacă a părut spontană. Răbdarea mea ajunsese la limită. Dădusem prea multe şanse şi nu mai eram dispusă la niciun fel de risc fiind vorba de viitorul copiilor“, a declarat Andreea Berecleanu pentru cristinastanciulescu.ro, amintind însă de faptul că sunt elevi foarte buni la şcolile de stat, dar şi profesori remarcabili, unii demotivaţi de salarii. 
 
Andreea Berecleanu a ales sistemul de învăţământ britanic şi face o comparaţie cu cel românesc: „Abordarea este diferită, conţinutul informaţiei este privit din altă perspectivă, nu neapărat mai uşoară, dar cu siguranţă mai prietenoasă şi mai logică decât în manualele romaneşti. În plus, cel puţin în ce priveşte manualul de limba română, cel pe care am apucat să-l descopăr cât Eva era încă în sistemul de stat, este dezamăgitor. Şi aceasta este părerea multor profesori. Spre exemplu, „Iapa lui Vodă“ a lui Sadoveanu era urmată de poezia lui Cărtărescu. Nu se mai ţine cont de o succesiune a curentelor literare? Dacă nu, atunci să se facă meditaţii şi cu părinţii înainte de a intra copiii la şcoală. Săptămâna trecută, am prezentat la Observator că în manualul de biologie inima apare desenată în partea dreaptă“.
 

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.