Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România va afla astăzi dacă cheltuiala de 200 mil. euro făcută cu Arena Naţională a meritat. Finala UEFA a adus la Bucureşti 30.000 de turişti.

În câteva ore se va da startul celei mai mari competiţii sportive organizată vreodată în România, finala Europa League fiind primul test major prin care trece piaţa locală pentru a dovedi că poate organiza un eveniment de astfel de dimensiuni.
Miza este uriaşă pentru că România deja a pus pe masă 200 de milioane de euro pentru a construi un stadion de 55.000 de locuri, Arena Naţională, dar încasările din acest eveniment abia dacă ajung la 30 mil. euro.

Biletele sunt toate vândute, fanii spanioli deja au luat cu asalt Centrul Vechi din Bucureşti, camerele de hotel sunt închiriate, vânzătorii de bere îşi freacă mâinile de bucurie, dar toate acestea nu aduc decât încasări de câteva zeci de milioane de euro pentru că spaniolii sunt turişti chibzuiţi şi mai ales loviţi de criză, venind dintr-o economie în care unu din doi tineri nu îşi găseşte un loc muncă.

"Nu este bine deloc. Tinerii spanioli în­cep să plece pe unde pot. În Brazilia la construcţii, în Norvegia sau Danemarca unde îşi pot găsi locuri de muncă în industria petrolieră. Cei care nu reuşesc să plece rămân cu părinţii. Nu este deloc o situaţie plăcută să ai 30 de ani şi să stai cu ai tăi. Nimeni de vârsta mea nu a mai trecut prin astfel de vremuri şi doare tare. Nu contează însă ce se întâmplă, criză sau nu, siesta se face. Şi apoi fiesta", spunea ieri un tânăr spaniol, suporter al Athletic Bilbao. Pe pofta de fiesta a celor circa 30.000 de iberici care vor sosi la Bucureşti se bazează şi toţi jucătorii locali din industria turismului.
Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

Ciklopul Daca va spun ca sunteti ziaristi de kkt, nu ma credeti! Competitia cea mai mare organizata vreodata de Romanica, a fost Universiada de vara din 1981!!! Numai la deschidere au participat 70 000 de spectatori Deh! Azi, se trezesc scriind toti analfabetii (sic!), sertodoctii, semidoctii...

9 mai 2012 12:14

@stell plesaux "Pentru Romania expunerea acestui eveniment este mai mult decat binevenita. Se iese din imaginea de tara saraca si plina de hoti, tigani, etc." Se iese? Acum tinerii spanioli pot vedea la fata ochilor... REALITATEA! Un stadion de 200 de milioane (care ar fi meritat 70 de milioane!) inconjurat de un oras de saraci, maidanezi si tigani. gunoaie, mitocanie si hoti. Desigur, cheltuiala nu se putea amortiza dintr-o "lovitura" - dar stadionul cheltuie zi de zi, fara a produce mare lucru. "Marile echipe" de doi kkti bucurestene nu mai aduna spectatori nici macar pe stadioanele lor. Avem o "bijuterie". pe care ca miine Primaria nici nu va mai putea sa o detina! ia sa vedem: cine va dona bani sa acopere cheltuielile? O observatie inteligenta: asa e, d ela ZF "ne astreoptam la mai multe". Doar e patronat de Felix. Ce i-a apucat s acritice pe Oprescu, omul USL? Nu isi plateste dijma la Grivco?

9 mai 2012 11:44

Ziarul Financiar ? Ma asteptam la mai mult de la acest ziar. O asemenea arena sportiva nu se construieste pentru unul-cinci ani. Pentru cel putin 30 de ani.Iar ca sa amortizezi investitia din 10-12 intalniri sportive de anvergura celei de azi, e o nerozie. Mai luati si "ingineri' la Ziarul Financiar, nu numai economisti si ziaristi ( mare parte scoliti la Cantemir sau Spiru)

9 mai 2012 11:33

stell plesaux Pentru Romania expunerea acestui eveniment este mai mult decat binevenita. Se iese din imaginea de tara saraca si plina de hoti, tigani, etc. Sa nu uitam ca vecina noastra Ungaria a cheltuit peste 10 miliarde de euro, din care, cel putin jumatate pe imagine. Deasemenea, o atractie corecta a evenimentelor ce se preteaza pentru aceasta constructie sportiva va face ca,...in timp,...sa se ramburseze. Plusul va fi, imaginea si identitatea Romaniei si a Romanilor. Ori, ce este mai de pret unei natiuni decat acestea.

9 mai 2012 11:26

? articol de rahat,"specialist"de rahat! o investitie de anvergura asta nu se amortizeaza cu un singur eveniment,stadionul asta va fi viabil 20 de ani de acum inainte.dar asta e logica romanului,sa dau tunul repede!

9 mai 2012 11:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.