Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prima zi a noii guvernări a însemnat pentru liderii USL un adevărat tur de forţă pentru a-şi asigura o platformă pentru câştigarea alegerilor. Guvernul condus de Victor Ponta va majora salariile bugetarilor cu 8% de la 1 iunie, printr-o ordonanţă care va fi aprobată săptămâna viitoare. O a doua tranşă de 8% va fi acordată în decembrie. Guvernul a mai decis restituirea banilor reţinuţi ilegal pensionarilor drept contribuţii la sănătate. Tot ieri, Camera Deputaţilor a votat o lege a amnistiei fiscale. În plus, Ponta i-a schimbat pe prefecţii PDL şi UDMR îndepărtându-i în acest fel de la butoanele organizării alegerilor. PSD va numi 23 de prefecţi, iar liberalii - 18.

Guvernul a negociat, ieri, cu FMI ca banii reţinuţi ilegal pensionarilor drept contribuţii de asigurări sociale de sănătate să le fie restituiţi în 16 tranşe, corespunzător celor 16 luni anterioare, din perioada 2011-aprilie 2012, în care pensionarii au fost obligaţi să verse la buget aceste sume. Aproximativ două milioane de pensionari au şanse să-şi recupereze contribuţiile de sănătate plătite pentru suma de 740 de lei.

Integral în Adevărul

Integral pe Adevărul