Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

A apărut motivarea în dosarul condamnării lui Liviu Dragnea.

Potrivit ÎCCJ, Liviu Dragnea s-a folosit de influență și putere în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

„Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenție, folosindu-se de influență, autoritatea și puterea conferită de funcțiile deținute – președinte atât al organizației județene a P.S.D. Teleorman, cât și al Consiliului Județean Teleorman – a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu”.

„În reușita demersului său infracțional, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea față de inculpata Alesu Floarea”, se mai arată în motivare.

În 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Dragnea a fost achitat pentru infracțiunea de fals intelectual.

Ceilalţi inculpaţi în acest dosar au primit închisoare cu suspendare, cu excepţia fostului director executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare cu executare.


Comentarii

Vasile Ionescu "Cat de javra potzi sa fii, Sa gazezi niste copiii !" aceste versuri zic absolut totul despre acest personaj cu minte diabolica ce duce tzara de rapa numai sa scape el de condamnare si de dosarele penale....Auzi, ca sa scape a promis la vreo 30 de PSD-isti din CEx primele trei pozitzii de pe listele de europarlamentare....ce odrasle or mai avea votantzii din CEx ca Dargnea le da la totzi functzii de secretari de stat, demnitar cu masina la scara, parca da de la masa de acasa...ca odraslei lui Buzoianu de la Vaslui... MUIE PSD vine din ura din suflet a unor romani impotriva stilului de conducere a tzarii mafiot si interlop a lui Dragnea si Clanului Mafiot Teleormanean de la conducerea tzarii...

15 septembrie 2018 9:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.