Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un precedent s-a creat după ce un judecător a pronunțat anul trecut o hotărâre definitivă cu privire la un astfel de caz. Sentinţa un an şi patru luni de închisoare.

Presupune căsătoria că soţii îşi pot citi şi verifica unul altuia conturile bancare ori de e-mail, fără acordul celuilalt? În conformitate cu legea, nu. Iar o instanţă din România a condamnat recent un român la peste un an de închisoare pentru că a crezut că soţia i-a dat permisiunea să-i violeze corespondenţa şi să-i verifice contul bancar. Judecătorii au lămurit un lucru important: şi dacă se cunosc parolele de acces ale celuilalt, asta nu presupune acordul pentru acces.

Comunitatea de bunuri a soţilor nu presupune că fiecare are automat dreptul să intre în corespondenţa fiecăruia şi să acceseze conturile bancare ale celuilalt, în ideea că există un consimţământ prezumat sau că, odată acordat accesul sau cunoscând parola, nu există nicio problemă în a face asta.

Integral pe CapitalComentarii

v Se pare ca am ajuns bine, ne casatorim intre noi cei de acelai sex, am jurat credinta cuplului in fata lui Dumnezeu, dar nu avem voie sa acesam conturile celuilalt, nu mai avem nevoie sa "flirtam, sa facem dragoste intre soti decit cu consimtamint". Inca nu ne-au spus daca trebuie sa facem o cerere, scrisa in acest sens si vom fi dati in judecata, daca dupa aprobarea cererii, nu ni se mai scoala. Tindem spre o societate "noua, moderna"

14 septembrie 2018 23:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.