Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul premier al României, Adrian Năstase, găzduiește pe blogul său o analiză semnată de Marius Stoian în care situația stângii pe eșicherul politic este analizată minuțios.

"Nu sunt un nostalgic. Dimpotrivă, mă simt puternic implicat în construcția unui viitor euro-atlantic democratic pentru România, prin oameni și idei. Dar rememorarea acelei epoci mi-a stârnit un diapazon complex de sentimente: de la emoții pozitive, până la furie și exasperare. Nu am să le pun în conecție cu diversele momente din acele timpuri. Totuși, aș vrea să remarc câteva chestiuni:

1. Liderii politici de stânga (eu nu m-am regăsit la stânga nicicând cu adevărat!) aveau și vocație intelectuală: de la Ion Iliescu prietenul lui Lester Brown cel cu „problemele globale ale omenirii” -despre care noi „superiorii” găseam un zâmbet ironic -și până la „aspenul” Mircea Geoană, toți, dar absolut toți au reflectat și continuă să reflecteze asupra evoluțiilor planetei. Și continuă să scrie. Fie doctrină, fie mărturii istorice, fie analize profunde ale evoluțiilor contemporane. Cu toții- dincolo de bune și de rele- au avut această calitate.Și nu e puțin lucru.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.