Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dacă ai prieteni care „nu fac politică” și vrei să-i pui la curent cu tema referendumului, trimite-le acest articol. Pe scurt:

Românii sunt așteptați la vot pe 7 octombrie (cel mai probabil) pentru a decide prin referendum dacă schimbă art 48 din Constituție. Dacă majoritatea votează „da”, atunci nouul articol va stipula că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. Actualmente, textul constituțional folosește cuvântul „soți” în loc de „un bărbat și o femeie”
Referendumul nu va produce efecte juridice, întrucât, chiar și cu textul actual, căsătoria între persoane de același sex nu este permisă, existând deja un articol clar în Codul Civil, care spune că „prin soţi se înţelege bărbatul şi femeia uniţi prin căsătorie”.
Dacă nu ești de acord cu ideea referendumului (adică dacă vrei ca în Constituție să rămână textul actual, nu să se schimbe), cea mai înțeleaptă strategie nu este să mergi și să votezi „nu”, ci e statul acasă, pentru a nu contribui la îndeplinirea pragului minim de 30%. 
Vei găsi mai jos și niște informații suplimentare, de context:

pașii procedurali pentru referendum: momentan se așteaptă o decizie CCR, după care va urma o hotărâre de guvern care va reglementa în detaliu desfășurarea referendumului)Referendumul va avea
Un inventar al situației relațiilor între cupluri de același sex în Europa (geografică și U.E.): se observă că țările din estul continentului acordă mai puține drepturi cuplurilor de același sex decât țările din vestul Europei
Un scurt inventar al referendumurilor din ultimii ani pe teme similare

Integral pe RepublicaComentarii

Mircea Draghici Eu NU merg la vot si nici "familia" mea (alcatuita din "partener", din subsemnatul + vreo 5-6 HOMO-copii culesi din canal si "adoptati" de noi în scopul "educarii" lor sexuale", n.m.) !!! De ce ??? Pentru ca intentionez sa-mi sporesc capacitatea de "absorbtie" de POPO-"fonduri" HOMO-"europene" de"egalitate" de bulan-"gen"!!! Ia hai ca ma fut în nasu' lu' Dvs. de "traditionalisti" - hai muie & siktir - TRAIASCA IOROPA !!!

14 septembrie 2018 22:39

Mircea Draghici Eu NU merg la vot si nici familia mea !!! De ce ???... Pentru ca nu pot doi "batrani curvari" sa ma aduca pe mine si familia mea la referendum...Sa vedem Madam Bombonica de la Targu Magurele merge la Referendum???...Cand pe ea Dragnea in "familia traditzionala" a inshelat-o si cu doi copiii cu acte dupa 28 de ani de casatorie ...El o "traducea" cu prima secretara mai umezita la pasarica ce-i facea sex oral la birou si-n deplasarile din Brazilia (cand inca era insurat) si a lasat-o la 55 de ani cu ochi-n soare dupa una blondina de 25 de ani...Sau un al boshorog curvar ce ma cheama la referendum dupa ce si-a tras pe rand 5 (cinci) neveste....Hai ca nu tzi-a placut prima...Nici a doua nu tzi-a mai placut...S-ar accepta si la a treia...dar 5 (cinci)...dragule esti instabil si imoral...si mai vrei sa fi si Presedintele Romaniei !!!...Si popa in biserica zice sa "nu preacurvesti"!!!...Familia Traditzionala se face in respect reciproc, in dragoste si corectitudine unul fatza de alta...nu in curvasareala...De aceea nu merg la vot ca este o ipocrizie de la cei ce ma cheama la Referendum...Si eu cred ca nici altzi e bine sa nu mearga la vot din acelasi motiv....Cred ca cu banii cheltuitzi s-ar mai face mai bine 3 Km de autostrada...cu tot cu parandaratul celor de la CNADR...

14 septembrie 2018 14:46

Morala Crestina este de ajuns pentru ca noi romanii majoritari crestin-ortodocsi sa ne comportam normal. Nu-i nevoie sa treci asta in Constitutie. Constitutia este o treaba laica a Statului. Nu trebuie ca Biserica sa se amestece in treburile laice ale Statului. Nici Statul nu trebuie sa se amestece in treburile Bisericii mai ales prin mituire cu fonduri uriase.

14 septembrie 2018 13:13

Familist Cosmin Poponaru e cat se poate de "impartial": el nu spune dar...zice .Adica da instructiuni cum e mai sigur ca referendumul sa nu fie validat. Nu ti-e rusine, ma,"ziaristulle "(?).!

14 septembrie 2018 11:44

Cosmin Pojoranu Un inventar al situației relațiilor între cupluri de același sex în Europa (geografică și U.E.): se observă că țările din estul continentului acordă INCOMPARABIL mai multe drepturi ... COPIILOR (decât EURO-bulangiilor LGBT-ORL si pedofililor obsedati de "educatia, sexuala a copiilor Dvs., n.m.) - în conditiile în care în vest micutii sunt tratati ca si cobai (reflex mostenit de pe vremea EURO-lagarelor de concentrare din anii '40 si a activismului maoist & hosiminist al anilor '60, n.m.) ...

14 septembrie 2018 11:40

Cosmin Pojoranu Asa ca cel mai "întelept" de sa SUGI euro-POOLLA & sa #REZISTI! pasiv, stând acasa, cu co-bulangiul tau (cu "partenerul" / "partenera") si sa te miri de HOMO-campania PEDO-"europeana" initiata de noi, în conditiile în care spuneam ca oricum referendumul n-ar avea nicio miza reala (reluând practic placa bulan-"gen"-daristilor de acum 2-3 ani, pe vremea strângerii semnaturilor, n.m.) Cu respect, PEDO-Cosmin POPO-joranul (activizda-passivizda "republicana" de "gen" ambi-"gen")

14 septembrie 2018 11:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.