Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

De 6 ani, Realitatea TV a schimbat proprietarul. În 2018, în luna martie, cercetarea DNA se încheie cu o concluzie arhicunoscută: Realitatea TV a fost furată printr-un fals în acte.

Unii implicați sunt trimiși în judecată. Principalii beneficiari sunt liberi, protejați de DNA și SRI. Cu toate falsurile și abuzurile în serviciu, Realitatea TV funcționează sub controlul celor care au furat-o.

După ce Sorin Ovidiu Vîntu a întors armele cu Traian Băsescu, a renunțat la unitatea SRI de la Cotidianul și a început să lase Realitatea TV să se miște mult mai liber. Cu Răzvan Dumitrescu, Adrian Ursu și Oana Stancu, Realitatea TV începuse să funcționeze ca o gură de foc. Erau semne din ce în ce mai clare că jurnaliștii de la Realitatea TV aflaseră de contrafacerea proceselor și de secretul cătușelor din defilările televizate. Industria anticorupției începuse să prindă avînt, aducînd cu ea noi pietre prețioase la coroana de lauri a vedetei anticorupției. Pe acest fond a luat naștere planul de preluare sau de distrugere a Realității TV. Iată ce avea să mărturisească la Belgrad Sebastian Ghiță, cînd nu se mai temea nici de urechile SRI, nici de cătușele Laurei Codruța Kovesi: „Am să vă prezint felul în care aceste dosare sunt măsluite după modelul brevetat, inventat, de Laura Codruţa Kovesi în celebrul dosar Realitatea. O să vedeţi felul în care doamna Kovesi a vrut să distrugă Realitatea TV. O să vă spun unde s-a stabilit acest lucru şi de ce. Kovesi m-a abordat în clădirea SRI numită K2. Stăteam împreună la masă şi mi-a spus că, ascultându-l de mult timp pe Vîntu, şi-a dat seama că acesta nu mai are finanţare pentru Realitatea TV. Şi mi-a propus, practic mi-a explicat cât de vulnerabil este Vîntu şi că va accepta într-un fel să primească finanţare şi să cedeze Realitatea TV. Am acceptat acest lucru, dânsa gândindu-se că va putea să-l doboare, să-l scoată din joc mult mai repede şi gândindu-se probabil că Realitatea TV va deveni o televiziune supusă şi va da ştiri laudative la adresa mai-marilor zilei“. (Evenimentul Zilei, 27 martie 2018)

Integral pe CotidianulComentarii

muie psd mai pula verde de Nistorescu tu scrii ce au spus alti de mult timp,,,esti un afon in jurnalistica tu doar furi articole altora si dupa un timp le publici tu cu un pic de modificari,,futu-te in gura de lingau tu vb,,,jegule

13 septembrie 2018 20:53

Ursu daca vb imputitul de securist Nistorescu e clar ca manca cacat cu polonicul mars in pizda ma-ti de jeg si minte la alta masa..

13 septembrie 2018 20:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.