Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Au apărut acuzații că multe dintre semnăturile din campania USR ”Fără Penali în funcții” sunt false.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat că a intrat în posesia unor înregistrări telefonice din care reiese că parlamentarii USR au falsificat semnături pentru respectiva campanie.

"Mi s-au transmis nişte înregistrări telefonice, zeci de pagini de înregistrări telefonice, între mai mulţi membri ai USR, vorbesc de parlamentari USR, care erau foarte îngrijoraţi şi discutau zile întregi între ei despre semnăturile false, sute şi mii de semnături false din aceste liste faimoase pe care le-au depus în Parlamentul României. Aceste chestiuni fiind de o gravitate extraordinară, fals în declaraţii şi fals pentru semnături, sunt incriminate în Codul penal.

Voi cere preşedintelui Dragnea şi partidului meu, prin juriştii şi avocaţii pe care îi avem, să facă urgent o plângere penală la Parchet împotriva conducerii şi a parlamentarilor USR şi cer să se verifice absolut toate listele. Să se înceapă cu Ilfovul, cu Bucureştiul, cu Constanţa, de exemplu. Aceste discuţii telefonice le vom pune la dispoziţia Parchetului să îşi facă treaba şi împreună cu cei care sunt responsabili să verifice semnătură cu semnătură, listă cu listă", a afirmat Rădulescu la Palatul Parlamentului, potrivit dcnews.ro.

El a adăugat că este convins că e vorba de mii de semnături false de care s-au folosit membrii USR.

"Membrii USR se întâlneau pe la birouri şi falsificau pur şi simplu semnăturile. Asta înseamnă că tot demersul lor a fost un demers penal, nu a avut decât rolul să păcălească lumea şi să vină în Parlament cu nişte liste cu semnături false. Este foarte grav şi lumea trebuie să îşi dea seama cine este acest USR, cine sunt aceşti parlamentari care totdeauna fac scandal în Parlament", a menţionat Rădulescu.

Într-o intervenție la Antena 3, vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu a recunoscut că au existat până în 10.000 de semnături cu suspiciuni.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.