Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În PSD se negociază cu pistoalele pe masă şi se cere retragerea lui Liviu Dragnea, altfel importanţi lideri de filiale şi parlamentari vor face opinie separată. Viceprim-ministrul Paul Stănescu şi peste 20 de lideri judeţeni social-democraţi au discutat despre o  retragere a sprijinului politic pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea, dezvăluie pentru MEDIAFAX, surse participante la discuţii. Joi seara, sursele social-democrate au precizat că iau în calcul preluarea conducerii interimare a partidului de către secretarul general al formaţiunii, Marian Neacşu, în cazul retragerii sprijinului politic pentru Dragnea.

Vicepremierul Paul Stănescu, omul care l-a adus şi l-a menţinut la putere pe Liviu Dragnea, se află în spatele revoltei din PSD. Stănescu a venit cu o ofertă aproape de nerefuzat: i-a propus lui Dragnea să facă un pas în spate, dar să-şi pună un apropiat în fruntea PSD, susține ADEVĂRUL. Dragnea n-a acceptat, şi acum e la un pas de prăpastie. În locul său, PSD ar putea avea, vremelnic, o conducere colectivă.

Liviu Dragnea n-a acceptat oferta lui Paul Stănescu de a face un pas în spate, ştiind că în momentul în care demisionează pierde partidul şi guvernarea, deci totul. După CEX, Gabriela Firea s-a dezlănţuit la adresa lui Dragnea, iar pe zi ce trece valul nemulţumiţilor a crescut în partid. Aşa s-a ajuns în situaţia în care peste 20 de lideri de filiale PSD au semnat o scrisoare în care cer în mod deschis demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al partidului şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, potrivit DIGI24. De asemenea, tabăra nemulţumiţilor cere convocarea urgent a unui Comitet Executiv în care să fie tranşată soarta lui Dragnea.

Nemulțumirile în PSD s-au acumulat de mai multă vreme, dar picătura care a umplut paharul pare să fi fost faptul că Liviu Dragnea a luat o serie de decizii consultându-se doar cu Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă. În plus, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, în sondajele interne, Dragnea se află mult sub scorul partidului. Tabăra Bădălău-Stănescu nu vrea ca partidul să fie condus de Gabriela Firea. Această grupare de lideri ar fi dispusă să îl lase pe Dragnea să își desemneze succesorul la șefia PSD, dacă actualul șef se va retrage de bunăvoie.

Organizațiile județene din tabăra anti-Dragnea sunt: Olt, Argeș, Giurgiu, Brăila, Ilfov, Dâmbovița, Bistrița, Prahova, Vrancea, Vaslui, Buzău, Constanţa, Caraş Severin, Timiș, trei organizații de sector și cea mai recent cooptată este organizația Cluj.

De cealaltă parte a baricadei, Liviu Dragnea s-a întâlnit cu șefii de organizații la sediul central al partidului, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Tema oficială a fost campania pentru referendum, dar Dragnea a avut ocazia să ia și pulsul organizațiilor. Spre deosebire de adversarii săi, Dragnea le oferă șefilor de filiale lucruri concrete.

Pe de o parte, fonduri guvernamentale pentru șefii de organizații care îl sprijină. COTIDIANUL precizează că în prezent Dragnea are sprijinul organizațiilor județene Dolj, Gorj, Teleorman, Vâlcea, Ialomița, Neamţ, Bacău, Maramureş, Satu Mare, Sibiu, Cluj, Braşov, Covasna, Harghita, Alba, Arad şi două organizaţii de Sector din Bucureşti (sector 5 Daniel Florea și sector 6 Gabriel Mutu).

LIBERTATEA susține că Liviu Dragnea e dispus să-și dea demisia, dar numai dacă liderii organizațiilor județene ale PSD i-o vor cere. Adică, 33 de lideri locali ai partidului trebuie să se pună de acord ca să-i ceară președintelui partidului să facă un pas în spate. Președintele PSD a făcut acest anunț în ședința la care au participat primarii de sectoare, premierul Viorica Dăncilă și o parte dintre miniștri.

Liviu Dragnea a fost părăsit chiar și de unul dintre cei mai fideli susţinători ai săi din ultimii ani! CAPITAL susține că Dumitru Buzatu, preşedinte al PSD Vaslui, a anunţat că susţine efortul de debarcare a lui Liviu Dragnea din fruntea PSD. „Zilele acestea, eu am participat la multe discuţii şi întâlniri, întâmplătoare sau organizate, în care s-a analizat această problemă, a scrisorii semnate de contestatarii lui Dragnea.

În cadrul acestor întâlniri, eu am anunţat că voi fi de acord cu un astfel de demers dacă este unul raţional, şi dacă are, într-adevăr, obiective raţionale, soluţii viabile şi proceduri clare privitoare la ceea ce ar urma să se întâmple după schimbarea lui Dragnea de la şefia PSD“.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că răzvrătiții din PSD vor reuși să-l dea jos pe Liviu Dragnea de la conducerea partidului?